Sportwethouder neemt sleutel splinternieuwe sporthal in ontvangst

Hij is bijna af, al grotendeels ingericht en functioneel, maar nu nog niet tot in de details afgewerkt: de nieuwe sporthal van Tubbergen.

Er hangt nu nog die typische geur van ‘nieuwheid’ in het gebouw. Alles is bedekt met een fijn soort stof. Bouwvakkers en allerlei technische mensen lopen er kriskras door elkaar. Toch nam sportwethouder Roy de Witte vanmorgen, op symbolische wijze dan, alvast de toegangssleutels in ontvangst van de constructeurs en bouwbegeleiders die voor de uiteindelijke realisatie garant staan.

Ingebruikname

Op 3 september is het dan eindelijk zover. Dan zullen laatstejaarsleerlingen van basisschool De Wiekslag als eerste gaan sporten in de nieuwe hal, die bestaat uit 3 zaaldelen. De Witte gaf aan dat hiermee een eind komt aan een lange periode van overpeinzingen, jaren van overleg en ook vele strubbelingen. “Maar het is gelukt, we zijn met de eindsprint bezig en gauw zullen vele sporters van deze mooie hal gaan genieten. Met recht kunnen degenen die hieraan een steentje hebben bijgedragen, trots zijn op het resultaat dat inmiddels voor ons ligt.”

Modern en duurzaam

De spiksplinternieuwe sporthal is uitgerust met de laatste snufjes: vloerverwarming en razendsnelle airco voor een goede temperatuurregulatie, een sportveld met lichte demping, ruime kleedkamers en douches, extra en speciale ruimtes met alarm voor rolstoelgebruikers, een moderne geluidsinstallatie en simpel te bedienen scoresysteem, et cetera.

De sporthal is voor een groot deel ontstaan uit handen van inwoners van de gemeente Tubbergen. “Hoewel ons bedrijf gevestigd is in Almelo, werkt er toch zeker zo’n 20 man uit de gemeente Tubbergen bij ons”, licht Peter Wesselink, projectleider bij Gebr. Löwik, toe. “Daarnaast hebben we geprobeerd zo veel mogelijk bedrijven uit de gemeente Tubbergen te betrekken, voor bijvoorbeeld de vloerafwerking, dak- en wandbeplating, installatie en het glas- en schilderwerk. Het is mooi dat op deze manier het geld weer terugvloeit in de gemeenschap.”

Op verschillende manieren is er aandacht besteed aan duurzaamheid. “Er zitten zonnepanelen op het dak en tussen het zwembad en de sporthal is een energiekoppeling geplaatst”, legt Wesselink uit. “Dat betekent dat zowel de warmte als de stroom voor de nieuwe sporthal deels vanuit het zwembad wordt geleverd, waar voldoende restcapaciteit aanwezig is. Ook is de TL-verlichting uit het oorspronkelijke ontwerp vervangen door LED-verlichting.”

‘Voor Tubbergen, door Tubbergen’

Harry Oosterhof, directeur van de Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT), is erg blij met de nieuwe sporthal. “We hebben nu een sprankelende nieuwe hal die beantwoordt aan de wensen van iedereen die er straks gebruik van gaat maken.” De sportverenigingen hebben daar zelf ook aan bijgedragen. Zij hebben onder andere bij de start van de bouw het terrein afgegraven en de bestaande kanteltribunes gerenoveerd. “Ook gaan ze straks nog een aantal ruimten schilderen”, vult Oosterhof aan. “En niet alleen de sportverenigingen helpen, ook vanuit het Canisius steken ze de handen uit de mouwen. Zij gaan de beplanting rondom het gebouw verzorgen. Zo maken we samen het sportcentrum De Vlaskoel helemaal af.”

De betrokken partijen zijn erg tevreden hoe de samenwerking is verlopen. “We waren het niet altijd meteen met elkaar eens, maar we kunnen zeker terugkijken op een succesvol traject”, laat Oosterhof weten. Daar is de wethouder het helemaal mee eens. “Aannemer Löwik en alle andere betrokken ondernemers hebben prachtig werk geleverd”, vindt hij. “Daar wil ik hen graag voor bedanken. En ik vind het super dat de sportverenigingen en het Canisius hun steentje bijdragen. Tubbergen mag trots zijn op de sporthal. Deze is echt voor Tubbergen, door Tubbergen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen