Hoogtesprong en Ladies Cup openen nieuwe editie Schröder Masterclass

De jaarlijkse Schröder Masterclass, immer in hartje Tubbergen, is zaterdagavond van start gegaan met de eerste rubrieken.

In een volgepakt stadion bedwongen Anne-Lotte Tijhuis en Rob Scherphof met hun paarden beide een muur van 2 meter en wist team Japan de eerste editie van de Ladies Cup te winnen.

Nieuw concept

De hoogtesprong over de muur is al enkele jaren een vast onderdeel tijdens de Schröder Masterclass, maar dit jaar heeft de organisatie besloten om de muur van houtvezels te maken. “Het welzijn van onze paarden staat voorop, daarom leek het ons een goed idee om de muur van een zachter materiaal te maken”, vertelt winnaar en tevens organisator Rob Scherphof. “Ik had natuurlijk wel even geoefend thuis, maar in zo’n volgepakt stadion op een muur van 2 meter aanrijden is toch altijd wel erg spannend. Gelukkig knalde mijn paard er zo overheen.”

‘Powervrouwen’

De strijd om de eerste Ladies Cup werd een waar huzarenstukje. In de paardensport kent men eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, maar juist daarom heeft de organisatie van de Schröder Masterclass besloten om dit eens uit elkaar te halen.

Onder luid gejuich van de meegekomen supporters moesten de dames zorgen dat ze foutloos én zo snel mogelijk over de finish kwamen. Uiteindelijk werd Team Japan (Tae Sato en Sion Sassa) de terechte winnaars van de allereerste Ladies Cup.

Het team Albert Heijn Ootmarsum (Manon Damhuis en Ellemijn Ensink) eindigde op een tweede plek en team Hans Oude Hendriksman (Anne-Lotte Tijhuis en Jet Gerridzen) werd derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen