De Tukkers 1 wint spectaculair duel

Voor het eerste elftal van De Tukkers begon afgelopen dinsdagavond het bekertoernooi.

De ploeg van de nieuwe trainer/coach Joost Du Gardijn kwam tegen SV Haarle tot twee keer toe op achterstand, maar stapte toch met de winst van het veld: 2-3.

Haarle zette in de beginfase meteen hoog druk en dat leverde bijna een doelpunt op. De aanvaller blokte de uittrap van de doelman van de zwart-witten na een zwakke terugspeelbal. De bal ging vervolgens een paar meter naast het doel. Het eerste gevaar van De Tukkers 1 kwam uit een hoekschop. Sjoerd Visschedijk mikte de bal bij de tweede paal net over. Binnen het half uur profiteerde Haarle optimaal door wederom slordigheid in de passing bij De Tukkers. Het was uiteindelijk de aanvoerder van de gastheren die met een sliding van dichtbij scoorde: 1-0.

De Tukkers kreeg na het tegendoelpunt meer overwicht en scoorde 5 minuten voor de rust de gelijkmaker. Een aanval van de thuisploeg st 1okte, waarna de Albergenaren er razendsnel uitkwamen. Kjell Huisman vond Sjoerd Visschedijk in de diepte. Hij kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal in de lange hoek: 1-1. In de slotminuut van de eerste helft kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Namens De Tukkers 1 schoot Kjell Huisman de bal net net over. Haarle schoot aan de andere kant wel met scherp. De spits wist in de laatste seconden een lage voorzet vanaf links binnen te werken: 2-1.

De Tukkers 1 bleef slordig in balbezit en daardoor kreeg Haarle net na de thee een goede kans. Het schot uit een voorzet vanaf de rechterkant ging net naast het doel. Een snel genomen ingooi leidde na een dik uur spelen de gelijkmaker in. De inworp van Ruben Hulshof werd door Joep Egberink doorgekopt. Sjoerd Visschedijk snelde vervolgens richting doel en schoot met zijn linker de bal in de korte hoek: 2-2.

Doelman Rens Davina voorkwam een paar minuten later dat Haarle weer op voorsprong kwam. Hij redde goed op een harde inzet. De Tukkers kreeg via Joep Egberink nog een mogelijkheid. Hij schoot een afvallende bal een metertje over het doel.

In de laatste 10 minuten gebeurde er nog genoeg. De Tukkers 1 kreeg een kans uit indirecte vrije trap, nadat de doelman van Haarle een terugspeelbal in de handen pakte. Deze werd niet benut en ook de kopkans van Ruben Hulshof en de inzet van Tymo Schär troffen geen doel. Haarle kwam er nog een paar keer dreigend uit, maar dit leidde niet tot grote kansen. In de laatste minuut werd Sjoerd Visschedijk in het strafschopgebied gevloerd. Joep Egberink benutte de penalty, waardoor De Tukkers 1 de wedstrijd winnend afsloot: 2-3.

Zondag 9 september speelt De Tukkers 1 opnieuw voor de beker. Op het eigen sportpark ’t Loarkamp is om 14.00 uur VV Lochuizen de tegenstander. Die ploeg verloor de eerste bekerwedstrijd van Juventa’12 (3-8).