De Tukkers 1 wint eenvoudig in Albergen van Lochuizen

Afgelopen zondag speelde het vlaggenschip van De Tukkers de tweede poulewedstrijd in de beker.

De gasten groeven zich vanaf het fluitsignaal in en het was aan de Albergenaren de taak om het defensieve blok kapot te spelen. Al in de 4e minuut krulde Joep Egberink de bal op de paal. Het kwartier daarna speelde De Tukkers niet goed in balbezit en kwam het zelfs op achterstand. Een domme overtreding in het strafschopgebied betekende een penalty voor Lochuizen. Deze werd goed binnengeschoten: 0-1. Die voorsprong duurde niet lang, want Ruben Hulshof stond na een geblokt schot op de goede plek en maakte er 1-1 van. Binnen het half uur was de achterstand omgezet in een voorsprong. Sjoerd Visschedijk kopte de bal in de verre hoek uit een voorzet van Kars Velthof: 2-1. De 3-1 viel een paar minuten later. Joep Egberink vond Ruben Hulshof in het strafschopgebied. Hij nam goed aan en legde breed op Sjoerd Visschedijk die simpel kon afdrukken: 3-1. Hulshof maakte er voor de rust nog 4-1 van. Hij schoot doeltreffend raak na een goede individuele actie. Lochuizen werd in de blessuretijd nog gevaarlijk toen de aanvaller vanaf eigen helft de diepte werd ingestuurd. Dit kon nog gerepareerd worden door de defensie van de thuisploeg.

In het tweede bedrijf hield Lochuizen tot de 70e minuut goed stand. De 5-1 kwam op naam van Sjoerd Visschedijk. Hij werd alleen voor de keeper gezet en schoot wederom met scherp. Binnen de tien minuten die volgden liep De Tukkers uit naar 7-1. Sjoerd Visschedijk scoorde op prachtige wijze de 6-1. Na het uitkappen van zijn directe tegenstander schoot hij de bal via de onderkant van de lat in het doel. Visschedijk scoorde ook de laatste treffer van de wedstrijd. Kars Velthof zette de bal laag voor en Visschedijk schoot van dichtbij de bal in het dak van het doel. De zwart-witten kregen in de slotfase nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het bleef bij 7-1.

Aanstaande zondag reist het eerste elftal van De Tukkers af naar Wierden. Daar speelt de ploeg om 14:00 uur de laatste poulewedstrijd tegen Juventa’12.