Volleybaljeugd geniet van voorbereidingstoernooien in Tubbergen

Foto: Dynamo

De organisatie van volleybalvereniging Dynamo kan terugkijken op een zeer succesvolle 21e editie van de Twente Print Jeugdtoernooien.

In twee dagen tijd bezochten meer dan 500 jeugdige volleybalsters sportcentrum De Vlaskoel van Tubbergen. Mede dankzij de vrijwilligers van de Tubberger volleybalvereniging in de vorm van scheidsrechters en wedstrijdleiding konden de teams zich optimaal voorbereiden op de komende competitie.

Met veel enthousiasme, inzet en fanatisme werd er gespeeld. De coaches druk gebarend om iedereen op de goede plek te zetten en met veel ouders, supporters op de tribune die zijn favoriete team weer hartsgrondig aanmoedigde. Deze ingrediënten maakten dat er een mooie sfeer ontstond en iedereen weer zin had om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Naderhand ontving Dynamo mooie complimenten over de Twente Print jeugdtoernooien. Volgend jaar zal er dan ook ongetwijfeld een 22e editie van dit jeugdtoernooi georganiseerd worden.

Jeugdvoorbereidingstoernooi

Op de zaterdag werd het Jeugdvoorbereidingstoernooi gespeeld. ’s Morgens ws het de beurt aan de A- en B-meiden, ’s middags kwamen de C-meiden aan bod. Bij meisjes A was het Esch Stars A1 dat er met de eerste prijs vandoor ging. Pollux A1 werd tweede, Esch Stars A2 werd derde.

Bij de B-jeugd ging de eerste prijs naar het Denekampse Devoko B2, gevolgd door HVC Den Ham B1 en Flevoll B2.

De C-jeugd kende 4 poules. In poule A en B ging Devoko C2 als winnaar van het veld, Apollo C2 werd tweede, Esch Stars C1 werd derde. Bij poule C en D was het het Rijssense Rivo C3 dat op het hoogste trede stond aan het eind van de dag. Tornado C3 en C4 werden respectievelijk tweede en derde.

Jeugdtoptoernooi

Afgelopen zondag werd het Jeugdtoptoernooi gehouden. Er werden vele mooie wedstrijden gespeeld met nu al een hoog niveau. Meisjes C beet hier het spits af en daarin werd er een fantastische finale gespeeld. Devoko uit Denekamp bleek de sterkste te zijn en won in deze finalewedstrijd van Dynamo Tubbergen meisjes C1. Krekkers werd derde, Webton Hengelo vierde, Alterno Apeldoorn vijfde en Tornado Geesteren zesde.

Bij de meisjes B ging de winst naar Krekkers. Zij wonnen in de finale van Alterno Apeldoorn. Esch Stars werd derde en Webton Hengelo werd vierde.

Bij de meisjes A kwam de winnaar niet uit Twente, maar ging deze naar het Utrechtse Limes. In een eveneens uitstekende finale werd Krekkers geklopt. Sudosa Desto uit Assen won de strijd om de derde plaats van Alterno Apeldoorn.

Reacties

article
61977
De organisatie van volleybalvereniging Dynamo kan terugkijken op een zeer succesvolle 21e editie van de
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180912/volleybaljeugd-geniet-voorbereidingstoernooien-tubbergen/
2018-09-12T10:51:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/12104627/twenteprint-jeugdtoernooi-e1536742048712.jpg
Sport