Hoogste jeugdteam Jolly Jumpers boekt oefenzege in Duitsland

Zondag hebben de meiden van U20-1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen een team van Herne (HTC).

Na een eerdere oefenpartij tegen het eigen dames 2 van Jolly Jumpers kon het team zich opmaken voor een oefenwedstrijd in Herne Duitsland. Helaas moest het team van coach Richard Steggink het doen met slechts 7 speelsters, terwijl de tegenstander er 13 had.

Vanaf het begin was het duidelijk, HTC wilde Jolly Jumpers verslaan met continue full court press. Helaas voor de thuisploeg wisten de Tubbergse meiden daar wel raad mee en konden zonder al te veel problemen de aanval opzetten.

Het was een spannende wedstrijd waarbij Herne de eerste helft een voorsprong van enkele punten had. Gelukkig kon Jolly Jumpers goed omgaan met de druk en bleef de aanval spelen zoals ze die getraind hadden.

In het laatste kwart stond het team uit Tubbergen 10 punten voor en werd het nog even spannend doordat hun forward maar liefst drie driepunters scoorde. Doordat de bezoekers nauwkeuriger waren met de afronding onder het bord en een goede conditie werd de wedstrijd afgesloten met een overwinning van 5 punten verschil.

Zondag 16 september trapt U20-1 de competitie in de eredivisie af met een wedstrijd tegen BS Leiden in Leiden.