Jolly Jumpers U20-1 neemt de punten mee naar huis

Zondag speelde eredivisionist Jolly Jumpers U20-1 haar eerste competitiewedstrijd tegen BS Leiden.

Na een gedegen voorbereiding in de afgelopen weken hadden de meiden van Jolly Jumpers duidelijk zin in de eerste competitiewedstrijd. De staf hoefde hen vrijwel niet te vertellen over wat ze moesten doen, want ze waren supergemotiveerd. Er werd dan ook vliegend van start gegaan waarbij na 2 seconden de stand al op 0-2 stond. Wel moesten beide teams wennen aan de nogal snel fluitende scheidsrechters voor fouten.

Eerste helft

Het eerste kwart werd met 15-18 in het voordeel van Jolly Jumpers afgesloten. Vervolgens leek de slordigheid een beetje toe te slaan in met name de verdedigende rebounds. Hierdoor liet het team uit Tubbergen de tegenstander veel te makkelijk scoren met de afvallende bal. Het resultaat was dan ook dat we met een achterstand van 36-29 de kleedkamers opzochten. Onderling werd besproken wat er moest veranderen om het tij te keren.

Tweede helft

Een nieuwe ‘jel’, die overigens geen westerling begreep, leek de meiden te stimuleren en te motiveren. Met tactische adviezen van de coach en het zelfcorrigerende effect van het team zag het derde kwart er een stuk verzorgder uit, alleen kon de achterstand nog niet weggepoetst worden. Eindstand van het derde kwartje was 52-47.

Nu kwam het aan op het laatste kwart. De meiden waren het eens dat ze niet voor niets op zondagochtend zo vroeg uit de veren waren gekomen om hier te verliezen. Met een paar schitterende aanvallen werd als snel de stand op gelijke hoogte gebracht en beide teams hielden elkaar in evenwicht tot het laatste moment. Met nog 9 seconden op de klok stond Jolly Jumpers voor met 60-62. Een paar hectische seconden met twee time-outs en twee bepalende vrije worpen aan de kant van Tubbergen bracht de stand op 60-64. BS Leiden scoorde nog in de slotseconde, maar het mocht niet meer baten voor de tegenstander. Eindstand 62-64. De overwinning was een feit en de punten gingen mee naar Tubbergen.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd en zal gespeeld worden tegen CBV Binnenland U20-1 op zaterdag 22 september om 18.30 uur. Toegang is gratis.