Laura Steggink namens de Nederlandse equipe naar India

Laura Steggink (nummer 28)
Laura Steggink (nummer 28)
Foto: Jolly Jumpers

De Tubbergse basketbalster Laura Steggink gaat voor nationale wedstrijden naar India.

Op 21 en 22 september vindt de Finale van de Nations League 3×3 basketbal plaats in Hyderabad, India. Deze finale vindt plaats tussen de nationale selecties van verschillende landen. Anders dan bij het reguliere 5×5 basketbal, wordt bij 3×3 basketbal door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld.

In eerste instantie was ze niet geselecteerd voor de nationale U23 selectie. Normaal gesproken mogen 4 speelsters aan het toernooi deelnemen. De bondscoach heeft echter dit keer besloten om met 5 speelsters te gaan, zodat Laura alsnog mee kon. “Ik hoorde een dag van tevoren dat ik alsnog mee mocht naar India. Op 19 september vertrekken we. Ik ben blij verrast dat ik deze bijzondere kans heb gekregen.” Steggink speelt dit seizoen voor de nieuwe eredivisionist Jolly Jumpers in Tubbergen.

“De wedstrijden zijn erg kort en op een half veld, waardoor de intensiteit hoger ligt dan bij 5×5 basketbal. Je kan geen moment verzwakken. De snelheid waarmee gespeeld wordt en het fysieke geweld was echt wel even wennen. Dit maakt 3×3 basketbal dan ook erg aantrekkelijk om naar te kijken. Daarnaast is de sfeer tijdens deze toernooien altijd super leuk”, vertelt ze enthousiast.

Van 3 tot 7 oktober wordt in China het WK gehouden en daar heeft Nederland zich ook voor geplaatst. Of ze hiervoor geselecteerd gaat worden weet de Tubbergse nog niet. “Ik ga me eerst focussen op dit toernooi en lekker basketballen, dan zie ik wel verder.”

Van basketbalvereniging Jolly Jumpers krijgt ze veel succes toegewenst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen