Barre omstandigheden tijdens trailrun Springendal

Liefst 400 deelnemers hadden zich aangemeld voor de derde editie van de Springendal trailrun dat plaatsvond op zaterdag 22 september.

De deelnemers konden zich aanmelden voor drie afstanden: 15, 25 en 35 km. Allen kwamen enthousiast bij recreatiepark De Witte Berg in Oud Ootmarsum over de finish.

Bar weer

Bij de trailrunsport vermijden de hardlopers de massale loopevenementen en hebben behoefte aan exclusiviteit en beleving in plaats van drukte en prestatie. In tegenstelling tot de voorgaande jaren waren het barre omstandigheden voor de lopers die regen, wind en forse hagelbuien moesten trotseren. De ochtend begon met zon en eindigde in koude herfstomstandigheden. Het deerde de enthousiaste lopers niet, die kwamen voldaan en met een glimlach over de finish.

De route liep door de mooiste natuurgebieden van het Springendal. Een aaneenschakeling van natuur in beheer door met name Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en Natuurmonumenten. De organisatie heeft een Sport4Nature donatie van €1005 geschonken aan Staatsbosbeheer, dat in het gebied zal worden besteed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen