Heren VKC’03 speelt een zeer matige eerste wedstrijd

Foto: VKC'03

Op zaterdag 22 september moest de hoofdmacht van VKC’03 aantreden in Barneveld.

Daar stond DWK een geheel nieuwe tegenstander te wachten, de degradant uit de tweede klasse. De eerste wedstrijd onder het bewind van nieuwe trainer/coach Marcel Jacobs moest natuurlijk gewonnen worden, en zo was iedereen zeer gemotiveerd. Na een aantal weken veel gezwommen te hebben en weinig situaties te hebben geoefend, kreeg het eerste team vooral de opdracht op hun eigen spel op te pakken.

Een van de opdrachten was het spelen van halve veld press, toch wist de tegenstander snel door te breken en zo een strafworp te versieren. Nog geen 30 seconden later wist DWK wederom door te breken en een doelpunt te maken waardoor het al gauw 2-0 stond. VKC wist terug te komen naar 2-2 alleen de tegenstanders lagen telkens scherper waardoor de eerste periode werd afgesloten met een 5-2 achterstand.

Marcel moest zijn team op scherp proberen te zetten, het ging helemaal niet slecht alleen er moest sneller gereageerd worden. Heel heren 1 wist wat ze te doen stond: halve veld press, goed verdedigen en tijdens de aanval veel inzwemmen. Toch mocht de peptalk van de nieuwe coach niet baten. DWK wist maar liefs 4 keer te scoren terwijl VKC er geen enkele bal in wist te leggen: 9-3.

In de derde periode speelde VKC scherper. Er werd beter verdedigd, er kwamen kansen uit de counter en de kansen werden eindelijk beter afgemaakt. VKC kreeg ook veel man minder situaties deze werden vaak goed verdedigd waardoor de tegenstander deze niet wist te benutten. Ondertussen wist VKC wel twee overtal situaties af te maken. Zo was de tussenstand na het 3de kwartje 11-6.

In de vierde periode werd de zelfde lijn als in de derde periode doorgezet. VKC was scherper alleen liet de hoofdmacht vaak gaten vallen waardoor DWK toch wist te scoren. De Hoofdmacht wist nog 3 doelpunten te maken alleen was dit voldoende om iets terug te doen tegen de 3 doelpunten van DWK. Zo werd de uitslag 14-9 op deze zaterdag avond.

Er is nog veel werk aan de winkel voor het eerste van VKC’03. Over een week speelt het eerste haar eerste thuiswedstrijd in de vlaskoel. Zaterdag 29 september speelt VKC tegen Nunspeet.

Doelpunten

  • Bram Paus: 4
  • Raymond Broenink: 2
  • Rogier Krom: 2
  • Tom ter Wee: 1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen