Reutum 1 komt tekort tegen Eilermark

Het eerste elftal van VV Reutum heeft vanmiddag de seizoensopener verloren in eigen huis van Eilermark.

Afgelopen week had de ploeg van de Michael Dikken enkele blessures waardoor het moest schuiven met spelers om tot de juiste opstelling te komen. Voor Jurgen Lammerink was het weer de eerste basisplaats na een jaar afwezigheid in verband met een blessure.

Na enkele minuten spelen keek Reutum al tegen een achterstand aan. Wout Slaghekke ging onder een lange bal door en de buitenspeler van Eilermark kon daardoor breed leggen op de inlopende aanvaller die makkelijk kon binnen tikken. Reutum pakte het hierna goed op en liet een verzorgd spel zien. Mark Morskieft was dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopbal ging net langs de pijl.

Na twintig minuten kwam het wel op gelijke hoogte nadat Mark de bal kon binnen lopen toen de keeper van Eilermark deze los liet. Reutum drukte hierna door en was dichtbij nog een treffer maar een poging van Sam Holsink ging net naast. Ondanks het goede spel kwam Reutum opnieuw op achterstand.

Na weer een counter wist een aanvaller van Eilermark binnen te tikken. Vlak voor rust gooide Eilermark de wedstrijd in het slot. Na een bijna identieke treffer als de eerste twee doelpunten was de tussenstand 1-3.

Na rust probeerde Reutum de aansluitingstreffer te creƫren. Die leek er ook te komen toen invaller Stijn Slaghekke een bal in de vijf meter wist binnen te tikken. Echter stond hij buitenspel en werd de treffer terecht afgekeurd.

Eilermark kwam de tweede helft nog een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Reutum. Gelukkig had Ruben Groothuis enkele goede reddingen waardoor de schade beperkt bleef.

Vijf minuten voor tijd wist Eilermark alsnog een vierde treffer te maken. Een mooie voorzet van de rechtsbuiten van Eilermark werd vanuit een volley binnen geschoten door de vrijstaande spits. Deze 1-4 was tevens de eindstand.

Helaas een slechte start van het nieuwe seizoen voor Reutum. Met snelle counters wist Eilermark de thuisploeg pijn te doen. Maar het spel in vooral de eerste helft biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Saasveldia op het programma.