STEVO begint competitie met nederlaag tegen De Zweef

Totaal onnodig heeft het eerste elftal van STEVO diens openingswedstrijd in de nieuwe competitie met 1-2 thuis verloren van De Zweef uit Nijverdal.

Eén punt was zeer verdiend geweest en misschien wel meer dan dat. Twee individuele fouten in de verdediging werden STEVO noodlottig en wat het ook probeerde in het verdere verloop, tot meer dan één doelpunt van Hugo Weerink kwam het niet. Mogelijkheden daartoe had het genoeg, maar de bal wilde er maar niet in.

Op het eind van de wedstrijd werd Maarten Gelhever met rood naar de kleedkamer gestuurd, waar geel op zijn plaats was geweest.

STEVO begon sterk aan het duel met De Zweef. Al in de 3e minuut zette Roy Wigger op rechts prima voor op zijn neef Niels, die de bal in de handen van de keeper van de gasten kopte. Even later was Niels Wigger opnieuw betrokken bij een gevaarlijke aanval van STEVO. Hoopvol dus de eerste minuten, en dan ging het bij de eerste beste uitval van De Zweef totaal onnodig mis. Marijn Hoek werd op snelheid geklopt door zijn tegenstander en Stijn Harmelink trok onnodig aan de noodrem op de achterlijn binnen de zestien meter. Penalty voor De Zweef, zo was de beslissing van de leidsman en met dat buitenkansje wisten de Nijverdallers wel raad, 0-1.

STEVO ging niet bij de pakken neerzitten, herpakte zich en Hugo Weerink had de ultieme kans om één minuut na de achterstand de gelijkmaker te scoren. Alleen voor de keeper schoot hij de bal echter recht in zijn handen. Het tempo lag hoog in de wedstrijd en ook De Zweef liet zich niet onbetuigd. Een corner voor De Zweef was de inleiding tot de 0-2.  De bal werd uiteindelijk uit deze situatie niet al te hard op doel geschoten en simpel opruimen zou heel normaal zijn geweest, ware het niet dat Marijn Hoek volledig over de bal heen trapte en deze zomaar het doel inrolde. Een cadeautje, anders kunnen we niet vaststellen.

Tegen deze 0-2 achterstand aan te boksen was nu een hele opgave, maar geen onoverkomelijke. STEVO bleef goed in de wedstrijd zitten en in de 28e minuut was er weer een enorme kans voor de thuisploeg. Een Zwever tikte de bal nog net over het doel uit een lang durende situatie in de zestien van de gasten.  Niels Wigger had daarna weer pech uit een onmogelijke bal, die hij vanaf de cornerlijn op doel schoot. Het leer verdween over de keeper van De Zweef nog bijna in het doel. De kansen regen zich aaneen voor STEVO en een aansluitingstreffer zou zeer verdiend zijn geweest. Die aansluitingstreffer kwam er vlak voor rust van de voet van de sterk spelende Hugo Weerink. Op de rand van de zestien meter knalde hij de bal in het doel. De Zweef kreeg hierna nog een dot van de kans in de 45e minuut. Roy Kreuwel redde goed op de inzet.

Het vertrouwen was groot in de rust bij de STEVO-supporters, dat het goed zou komen deze middag. De ploeg van trainer Geert Veldhuis startte furieus in de tweede helft. Direct werd het doel van De Zweef bestookt. De Zweef kwam er na zo’n 10 minuten in de tweede helft ook weer meer uit, maar STEVO bleef duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Maarten Gelhever kopte onder andere de bal uit een vrije trap op de keeper. Nadat De Zweef uit een counter weer een mogelijkheid kreeg, mistte Roy Wigger een levensgrote kans alleen voor de goal.  Roy schoot de bal steenhard in de handen van de keeper, waar eigenlijk ook genoeg ruimte was om de goalie te passeren.

Door het aanvallende voetbal van STEVO bleef het oppassen voor de counter van De Zweef. Roy Kreuwel moest ver uit zijn doel komen om de bal weg te schieten voordat een speler van De Zweef hem zou  raken. Roy was te laat en werd gepasseerd. De voorzet daarna werd door een Zwever op de paal geschoten. Geluk voor STEVO op dat moment.

De elf van Geert Veldhuis voerden de druk meer en meer op in het laatste kwartier, maar het geluk zat totaal niet mee. De bal viel vaak net verkeerd en de tijdsdruk nam ook nog eens toe. De 1-2 voor de Zweef  bleef op de borden staan tot de 90 minuten en de Nijverdallers vierden de overwinning alsof het kampioenschap was binnengehaald.

STEVO moet nu volgende week Tubantia uit Hengelo bespelen. De druk om in Hengelo punten weg te kapen is groot. De inzet tegen De Zweef moet de leidraad zijn om hier een goed resultaat neer te zetten.