Sportieve seizoenopening VV Langeveen blijkt een schot in de roos

Voetbalvereniging Langeveen is het nieuwe seizoen begonnen met twee toernooien die jaarlijks terugkomen.

Op de vrijdagavond is afgetrapt met het veteranentoernooi en vervolgens werd op de zaterdag het sponsoren toernooi afgewerkt.

Veteranentoernooi

Op vrijdagavond rond half 7 is de bal gaan rollen voor het veteranentoernooi, dat alweer voor de 21ste keer werd georganiseerd. Ondanks dat er dit jaar maar 10 teams aan het toernooi meededen, (in plaats van de gebruikelijke 12) werd fanatiek gestreden om de Frans Rikhof wisselbokaal. De 10 teams werden onderverdeeld in twee poules van 5 teams. De winnaars van beide poules moesten in een finale wedstrijd uitmaken welk team de bokaal in ontvangst mocht nemen.

In poule 1 was er een spannende strijd tussen de Hulzense Boys en VC Fleringen, maar uiteindelijk trok Hulzense Boys aan het langste eind en mochten op basis van een beter doelsaldo door naar de finale.

In poule 2 was de spanning al gauw verkeken, want daarin bleek de ploeg van Grün Weiss Wielen een maatje te groot voor de andere teams. De buren uit Duitsland wonnen elke wedstrijd in de poulefase en gingen dus terecht door naar de finale.

Na een kwartier rust werd de finale gespeeld tussen Hulzense Boys en Grün Weiss Wielen. Na een gelijkopgaande wedstrijd was de eindstand na een kwartier spelen 1-1. Penalty’s moesten hierna uitmaken wie de bokaal zou winnen. Na een zinderende serie van 12 strafschoppen per team ging Grün Weiss Wielen er met de winst vandoor.

Onder het genot van goede muziek, een hapje en een drankje werd de avond gezellig afgesloten en werd er doorgefeest tot in de late uurtjes.

Sponsorentoernooi

Zaterdagmiddag klokslag 4 uur werd er al weer afgetrapt voor het tweede toernooi van het weekend, namelijk het sponsoren toernooi, dat voor de 12de keer werd georganiseerd. Helaas hadden zich dit jaar maar 6 teams zich aangemeld voor het toernooi, maar dit mocht de pret niet drukken. Desondanks werd er toch fanatiek gestreden om de Joan Plegt bokaal. Daarbij moesten de 6 teams in de poulefase allemaal 1 keer tegen elkaar uitkomen. De beste twee teams uit de enige poule moesten in een finale wedstrijd uitmaken wie er uiteindelijk met de beker naar huis mocht.

In de poulefase was het team van Hendriksen Accountants duidelijk te sterk voor de overige teams, door elke wedstrijd te winnen. De strijd om de tweede plaatst was daarentegen veel spannender. Daarin was uiteindelijk tuincentrum Heerdink de gelukkige, door 1 punt meer te halen dan de nummer 3 en 4.

Het beeld dat in de poule al geschetst werd, was niet anders in de finale. Ook hierin was Hendriksen Accountants duidelijk de sterkere ploeg, door met 4-1 te winnen na een kwartier voetballen. De Joan Plegt bokaal werd hierdoor met overtuiging binnengesleept.

Net als op de vrijdagavond, werd ook de zaterdagavond feestelijk afgesloten met een bruisend feest onder het genot van muziek, koud bier en lekkere hapjes.