STEVO 1 legt HVV Tubantia bij uitwedstrijd over de knie

Het eerste elftal van STEVO behaalde zondagmiddag een zwaar bevochten zege tegen HVV Tubantia.

De Hengeloërs werden met 0-2 over de knie gelegd. De over mijn lijk mentaliteit heerste vooral in de tweede helft bij STEVO, tot hier en niet verder.  Bij rust stond het nog 0-0, waar tot dan Tubantia het betere voetbal liet zien en STEVO vooral gevaarlijk was met de bal van achteruit op de beide spitsen Roy en Niels Wigger. Beste moment van STEVO kwam in het eerste bedrijf van Roy Wigger, die de bal op de paal schoot, nadat Hans Brunninkhuis goed doorkopte.

Het tempo lag hoog bij beide ploegen in de hele wedstrijd en het spel golfde gedurende 90 minuten op en neer. Keeper Roy Kreuwel bij STEVO was een rots in de branding en dat liet hij nog eens nadrukkelijk zien, kort nadat zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kwam door een wereldgoal van Roy Wigger. Schuin voor het doel, bijna bij de cornerhoek schoot de spits van STEVO de bal over de keeper van Tubantia in de verre hoek. Of het bewust was willen we in het midden laten, maar heel mooi was de goal wel.

Vanaf de aftrap stond het bijna alweer gelijk. STEVO beging namelijk een overtreding binnen de zestien van het eigen strafschopgebied en scheidsrechter Smeenge legde zonder aarzeling de bal op de stip. Roy Kreuwel liet zien waarvoor hij in het doel staat en tikte het leer vanaf 11 meter met veel zelfvertrouwen uit de rechterhoek. Het gaf heel STEVO nu wat meer vertrouwen en Tubantia kreeg een knak.

De Hengeloers deden er nog wel alles aan om de stand gelijk te trekken, kregen ook nog enkele goede mogelijkheden, maar de verdediging van STEVO en keeper Roy Kreuwel  hielden stand. Lars ten Hoeve kwam nog in het veld voor de geblesseerde Niels Wigger en Tubantia stuurde de keeper vlak voor tijd naar voren bij een vrije trap. Een misrekening want zijn inbreng bracht niks en sterker nog, de afgeslagen bal belandde voor de voet van Hugo Weerink, die zonder al te veel problemen vanaf de middenlijn het lege doel van Tubantia vond en STEVO met de 0-2 in veilige haven bracht.

Een hele belangrijke overwinning na de onnodige nederlaag van vorige week tegen De Zweef. Volgende week weer een thuiswedstrijd voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Op de Peuverweide is Longa de tegenstander. Aanvang 14.00 uur.