Langeveen 1 wint bij TVV

De mannen van Langeveen 1 reisden zondag af naar Enschede voor de uitwedstrijd tegen TVV.

Om 14:00 gaf de leidsman het eerste fluitsignaal. In de beginfase controleerden de Oranje Zwarten het spel zonder dat dit direct leed tot grote kansen. Na een half uur was het eerste belangrijke moment in de wedstrijd. De nummer 10 van TVV vond dat hij een vrije bal verdiende en liet dit duidelijk blijken aan de goed fluitende scheids. Dit resulteerde in een gele prent. Echter kon diezelfde speler zich niet beheersen waardoor de 2e kaart, en dus rood het gevolg was. Het resterende kwartier zette Langeveen veel druk en scoorde Simon Schröder na een puike steekpass de verdiende 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was het zaak om zo snel mogelijk de 2-0 te maken en de wedstrijd verder uit te spelen. Helaas werd het na miscommunicatie in de verdediging 1-1 in de 50e minuut. De heren van Langeveen raakten hier niet van onder de indruk en gingen verder met het maken van het spel. Uit een goede vrije trap liet de keeper van de Turken de bal los en vedette Niels-Erik Nijkamp was er als de kippen bij. 1-2. Niet veel later stuurde Wessel Waaijer na een slimme vrije bal Roy van de Aast diep en deze faalde niet en punterde het leer in het doel. Langeveen stond goed en kwam het restant van de wedstrijd geen moment in de problemen.

Een dikverdiende overwinning van het team van coach Jacob Posthuma waar Langeveen verder op kan borduren. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen Berghuizen op het programma. De aftrap is om 14:00 uur.