Langeveen 1 verliest van Berghuizen

Op een mooie zonnige zondag moest Langeveen het opnemen tegen Berghuizen in en uit Oldenzaal

Om 14:00 uur klonk het eerste fluitsignaal op het sportpark van Berghuizen. De eerste 5 minuten waren wisselvallig en kwam Langeveen beter uit de startblokken dan Berghuizen. In de 10e minuut was het echter Berghuizen met een grote kans op 1-0; een verdediger van Berghuizen gaf de lange bal op één van de snelle buitenspelers. Hij gaf de bal snel voor maar daar stond Niels Erik Nijkamp prima te verdedigen. In de 21e minuut kreeg Langeveen een penalty tegen, deze werd knap tegen gehouden door de goed keepende Thijs Averes. In de 24e minuut was het dan toch raak voor Berghuizen, een goede steekpass werd knap afgerond door de spits. In de 35e minuut werd Simon Schroder de diepte ingestuurd maar zijn schot werd net op tijd geblokt door de verdediger van Berghuizen. Ruststand 1-0.

De tweede helft kwam Langeveen goed de kleedkamer uit. Een paar kleine kansjes werden gecreëerd en Langeveen had meer balbezit dan Berghuizen. Stan Mensen gaf een mooie dieptebal op Roy van de Aast, hij nam hem op zijn beurt mooi aan uit de lucht. Wessel Waaijer kwam langszij en kreeg de bal mee van Roy. Wessel behield het overzicht en legde de bal goed klaar voor Stan Mensen, hij schoot de bal vervolgens snoeihard in de kruising, 1-1.

In de 60e minuut kwam Langeveen weer tot een grote kans, de keeper had de bal niet vast, waardoor de bal voor de voeten kwam van Wessel Waaijer, die miste helaas kracht in zijn schot. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Later kwam Berghuizen 1 op 1 maar Thijs Averes hield de bal er goed uit.

Vlak daarna kreeg Berghuizen wederom een penalty voor een hands bal. Deze werd keurig ingeschoten.

Langeveen zette alles op alles om de 2-2 te maken en waren daar dichtbij door een snoeihard schot van Stan Mensen, deze ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal.

Vlak voor tijd maakte Berghuizen de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld.

Volgende week speelt Langeveen de thuiswedstrijd tegen buurman Manderveen. De aftrap is om 14:00 uur in Langeveen.