Gestage groei vrouwelijke en jeugdige deelname in Vasser Heuvelen Classic

De Wieler Toerclub Geesteren kan weer terugblikken op een geslaagde mountainbike tocht door de grensstreek rond Vasse.

De weergoden waren de mountainbikers bijzonder gezind; het bleef op zondagmorgen 7 oktober droog en er brak al
vroeg in de ochtend de najaarszon door. Enkele honderden sportievelingen grepen hun kans en verschenen aan de start. Ze kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar ook bijvoorbeeld vanuit Ter Apel (Zuid-Groningen) wist men Nutter te vinden. Ook veel Duitse deelnemers, zowel dames als heren, deden mee.

Traditiegetrouw was ook dit jaar bij camping Bij de Bronnen in Nutter. Er was keuze uit diverse afstanden, variërend van 25 km tot 65 km dus voor elk niveau een passend parcours, dat op eigen tempo gereden konden worden. De deelnemers waren herkenbaar aan het stuurbordje op de fiets, dat deze editie de kleuren had van het nieuwe clubtenue.

De tocht was voor iedereen en de mountainbikers waren vertegenwoordigd van jong tot wat ouder, dames, heren, jongens en meisjes. Dat steeds meer dames en ook de jeugd deze buitensport weten te waarderen is een goede ontwikkeling.

Goed begaanbaar parcours

Na een droge periode bracht het beetje regenwater van de voorafgaande nacht net wat meer grip op de doorgaans mulle zand- en bospaden Het parcours was bijzonder goed begaanbaar. Met daarbij ook nog enkele pittige klimmetjes en ‘kuitenbijters’ was het volbrengen van de route voor iedereen toch nog een flinke uitdaging!

Een goed uitgeruste pauzeplek gaf de deelnemers even de rust en tijd om op adem te komen onder genot van een sportdrank, koek, reep of krentenbol. Er was tevens een fietsenmaker present om kleine technische ongemakken te verhelpen. Ook bij deze editie was het mogelijk om als minder ervaren mountainbiker een kortere route van 25 km te fietsen onder begeleiding van WTCG-rijders. Enkele sportievelingen, in diverse leeftijden maakten hier gebruik van en vertrokken als groep tegen tien uur richting Het Springendal en Duitsland. Iedereen haalde probleemloos de eindstreep en hun enthousiasme was bij terugkomst bijzonder groot.

Na afloop was er de mogelijkheid de fiets af te spuiten. Daar werd echter nauwelijks gebruik van gemaakt, want bijna alle fietsen waren schoon gebleven. Natuurlijk kon men op het terras of in het café Bij de Bronnen nog wat bijkomen onder het genot van een hapje en drankje alvorens huiswaarts te keren.

Volgende tocht

Op zondagmorgen 2 december aanstaande houdt de WTCG weer haar volgende mountainbike toertocht, de Hezinger Grens Classic, welke ook in de omgeving van Nutter start.

'

Reacties

gallery
62638
De Wieler Toerclub Geesteren kan weer terugblikken op een geslaagde mountainbike tocht door de grensstreek
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181011/steeds-meer-deelname-vanuit-vrouwen-en-jeugd-vasser-heuvelen-classic/
2018-10-11T09:28:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/10/11092558/VHC-2018-179-e1539243031585.jpg
Sport