VC Fleringen laat onnodig punten liggen en speelt gelijk bij VV Langeveen

Foto: VC Fleringen

Afgelopen zondagmiddag speelde het eerste elftal van VC Fleringen de altijd lastige uitwedstrijd tegen VV Langeveen.

Vorig seizoen speelde Fleringen hier met 0-0 gelijk. Bij Fleringen ontbrak Steven Schepers vanwege een schorsing. Hierdoor speelde Jasper Slaghekke op het middenveld. Verder stuurden Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis dezelfde namen in het veld als tegen Manderveen.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt. Fleringen begon prima aan de wedstrijd op het kunstgras van Langeveen. Het liet de bal snel rondgaan en probeerde Langeveen direct onder druk te zetten. Dit leverde al na een paar minuten een gigantische kans op. Uit een hoekschop kopte Jeffrey Heithuis de bal kiezelhard tegen de binnenkant van de paal. Langeveen zakte in en wachtte op fouten van Fleringen. Daardoor kwam Langeveen er tot twee keer toe zeer gevaarlijk uit. Mart Leus en Simon Schröder vonden echter de attente Maarten Oosterik op hun weg.

Fleringen probeerde snel te combineren via het middenveld en daardoor de snelle buitenspelers Sjoerd Booijink en Jitse Nijland aan het werk te zetten. Langeveen verdedigde stug en maakte het Fleringen behoorlijk moeilijk. Na een half uur spelen kwam Langeveen eigenlijk tegen de verhoudingen in op voorsprong. Na balverlies van Fleringen kon Maric Gijsbers de bal achter Maarten Oosterik schieten. Fleringen probeerde te blijven voetballen en daardoor de defensie van Langeveen aan het wankelen te brengen.

Na een vlotte aanval wist aanvalsleider Martijn Poppink met een fraaie pass Jitse Nijland alleen voor doelman Thijs Averès te zetten. Helaas voor Fleringen schoot hij de bal wild over het doel. Er werd gerust met een 1-0 stand in het voordeel van VV Langeveen.

Fleringen probeerde in de tweede helft de duimschroeven aan te draaien. Een aantal minuten na rust leek Fleringen op 1-1 te komen. Na een hoekschop van Jasper Slaghekke kopte Jeffrey Heithuis de bal buiten het bereik van Thijs Averes richting het doel. Iedereen zag dat de bal ruimschoots de lijn gepasseerd had maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan. Ook de Langeveense grensrechter vond dat de bal de doellijn niet had gepasseerd.

Direct na deze situatie was het bijna Langeveen dat op 2-0 kwam. Mart Leus schoot oog in oog met Maarten Oosterik de bal ruim naast het doel. Fleringen zette vol druk naar voren en Langeveen kwam niet verder dan alle naar voren heen te pompen.

Na een uur spelen werd de werklust van Fleringen dan toch eindelijk beloond. Met een fraaie actie wurmde de watervlugge Jitse Nijland zich langs drie verdedigers van Langeveen. Met een mooie voorzet bereikte hij Martijn Poppink. De Fleringse aanvoerder twijfelde niet en schoot de bal slim door de benen van de Langeveense doelman: 1-1.

Fleringen ging op zoek naar meer en nam geen genoegen met een punt. Via de prima spelende Jasper Slaghekke kwamen de Fleringse aanvallers er een aantal keer zeer gevaarlijk door. Aan de andere kant was het ook oppassen voor de Langeveense counters. Fleringen verdedigde echter prima en de snelle Simon Schröder lag aan de ketting bij de goed spelende Tieme Koopman.

Fleringen was dichtbij de voorsprong toen Robert Beukerink met een machtige kopbal de bal slechts centimeters over de lat kopte. Bij Fleringen kwam Tim Stopel in het veld voor de geblesseerd geraakte Martijn Poppink. Robin Heithuis verving de moegestreden Gijs Koopman.

De laatste tien minuten van de wedstrijd kon het alle kanten op. Fleringen speelde volle bak naar voren en Langeveen probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd had Fleringen nog een grote kans toen Sjoerd Booijink een vrije trap van Jasper Slaghekke net niet voldoende met zijn borst wist te controleren. Ook Langeveen had via Mart Leus nog een kans die naast ging. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst en daardoor delen Fleringen en Langeveen de punten.

Al met al een redelijk goede wedstrijd van een ploeg in opbouw. Volgende week is het eerste elftal van Fleringen vrij. Er wordt wel een oefenwedstrijd gespeeld. Om 11:00 uur wordt er op het eigen Reuvekamp aangetreden tegen SV Delden.

Reacties

article
63255
Afgelopen zondagmiddag speelde het eerste elftal van VC Fleringen de altijd lastige uitwedstrijd tegen VV
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181105/vc-fleringen-laat-onnodig-punten-liggen-en-speelt-gelijk-vv-langeveen/
2018-11-05T19:04:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/10/21174718/VC-Fleringen-2018-2019-foto.jpg
Sport