HV Stevo verstevigt de toppositie

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd van het eerste team van handbalvereniging Stevo tegen E&O Dames 2 op het programma.

Na het goede spel en de overwinningen van de afgelopen weken, waren de dames uit Geesteren gebrand deze reeks door te zetten. Na een goede voorbespreking, waarbij de trainer de plannen voor deze wedstrijd duidelijk had gemaakt, gingen de dames de strijd aan.

De eerste paar minuten waren voor E&O en zij kwamen op een 2-0 voorsprong. Hier waren de dames van HV Stevo echter zeker niet van ondersteboven. Omdat E&O aanvallend met 7 veldspeelsters speelden, moesten we ons verdedigend even aanpassen om deze minderheid te overbruggen. Dit lukte na de eerste 5 minuten erg goed! Het middenblok van Stevo stond erg goed en er werd erg goed samengewerkt in de verdediging. Dit leidde vaak tot mislukte schoten van E&O, waar Stevo van konden profiteren omdat de keepster van E&O Dames 2 op dat moment uit het doel was.

De aanvallen van Stevo verliepen soepel, ze voelden elkaar aan en wisten hoe ze moesten lopen om goede druk te zetten. Ze gingen dan ook met een ruime voorsprong de rust in. In de tweede helft waren ze van plan om gewoon door te gaan met hetzelfde goede spel uit de eerste helft. Het leek echter in eerste instantie of E&O iets beter uit de kleedkamer was gekomen dan de dames van HV Stevo, ze liepen nl. kort na de rust weer een aantal doelpunten in. Ook kregen zij te maken met iets meer pech. Waar de keepster van Stevo in de eerste helft twee doelpunten heeft gemaakt door in het lege doel aan de overkant te gooien, gingen deze ballen in de tweede helft vaker net naast, of tegen de paal. Hier waren ze echter ook niet van ondersteboven, ze bleven scoren
en ze verdedigden vooral erg sterk als collectief. Ook onze jeugdspeelsters (Isa en Maaike), konden erg goed in het spel meekomen.
Helaas voor de stand liep E&O aan het eind van de wedstrijd nog een aantal doelpunten in, wat resulteerde in een eindstand van 28-23, een magere afspiegeling van het krachtsverschil in de wedstrijd. Deze overwinning zorgt ervoor dat de dames van HV Stevo boven aan blijven staan in de competitie van de Hoofdklasse A.

Volgende week zaterdag spelen de dames van HV Stevo een belangrijke wedstrijd tegen D.S.V.D Dames 2 in Deurningen,

Reacties

gallery
63266
Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd van het eerste team van handbalvereniging Stevo tegen E&O Dames 2
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181106/hv-stevo-verstevigt-toppositie/
2018-11-06T12:30:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/06121704/stevo-dames-1-e-en-o-foto-cb-1.jpg
Sport