Hogere cijfers na training onder lestijd: Volleybalschool Canisius breidt uit

Canisius gaat verder met het geven van volleybaltraining onder lestijd na een succesvolle pilot.

Vanaf het begin van dit schooljaar trainen maar liefst 34 meiden van Canisius onder schooltijd. Vorig schooljaar werd een half jaar een pilot gedraaid met de jongste groep met het trainen onder schooltijd.

Succes

De resultaten van die pilot waren zeer positief. De deelnemers mistten op de dinsdagochtend twee lesuren en waren zelf verantwoordelijk om gemiste stof in te halen. “Voor de vakken die ze mistten, stonden na de pilot uiteindelijk zelfs gemiddeld 0,3 punt hoger. Het trainen onder schooltijd past daarmee perfect bij talentmaximalisatie en maatwerk, beiden speerpunten van Canisius”, vertelt woordvoerster Cherinda Daemen.

De deelnemers zijn ditmaal verdeeld in twee groepen, meiden uit klas 1 en 2 en een groep meiden uit klas 3 en 4. De trainingen worden verzorgd door de vaste volleybaltrainers van Canisius, Erwin Elfrink en Thijs Oosting, beiden als LO-docent verbonden aan Canisius.

Fysiotherapie Langeveld

Omdat de deelnemers aan de VSC (Volleybalschool Canisius) soms wel 4 of 5 keer per week trainen is de VSC een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Fysio Langeveld. Fysiotherapeut Mike Kerr screent de meiden drie keer per seizoen, dit ten behoeve van blessurepreventie, maar ook bij acute blessures komt Mike in actie. In de samenwerkingsovereenkomst is ook opgenomen dat Fysio Langeveld de komende 2 jaar shirtsponsor is van de twee trainingsgroepen van de Volleybalschool Canisius.

VSC-leerlingen per club

  • Dynamo: Maud Lucas, Britt Hulsbeek, Pien Sonder, Sanne Schepers, Lauren Hampsink, Marieke Roelofs, Susan Semmekrot, Danique Lubberman en Marte Leus
  • Esch Stars: Pien Reinders en Marit Dierink; Kadoeng: Diede Hesselink en Nina Kamphuis
  • Krekkers: Indy Wesselink, Fiep Kuipers, Noek Hofhuis, Noa Krikhaar, Loes Weghorst, Babs Snelting, Pascalle Lucassen, Jooske Broekhuis, Sophie Koebrugge, Madée ten Berge, Isabel Kraan, Romy Kolmschot, Anouk van Leusen, Pien Weghorst, Eline Rohaan en Benthe Lenferink
  • Medusa: Sam Pouwel
  • Tornado: Roos Kroeze, Indy Maathuis en Meike Oosting
  • VVA: Eva Meijer

Reacties

gallery
63306
Canisius gaat verder met het geven van volleybaltraining onder lestijd na een succesvolle pilot. Vanaf
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181108/hogere-cijfers-training-lestijd-volleybalschool-canisius-breidt/
2018-11-08T10:40:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/08103935/DSC01257.jpg
Sport