Vasse 1 verliest ruim van SV Almelo

Op deze grijze en grauwe dag stond de wedstrijd tegen SV Almelo op het programma.

Vasse kon zich met een overwinning boven in de middenmoot nestelen, maar verloor vandaag met 4 – 0.

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor de Vassenaren. Vasse 1 creƫerde een aantal goede kansen met goed voetbal. Sam Haarhuis kon na een goede actie vanaf de zijkant vrij op de keeper af, maar schoot helaas in het zijnet.

Na 30 minuten kwam Randy Pegge goed opzetten en werd er een 3 tegen 1 situatie gecreƫerd. De bal kwam uiteindelijk bij Sam Haarhuis, maar hij ontving de bal niet goed en het moment was hierdoor verdwenen.

Almelo was daarentegen vooral gevaarlijk via buitenspeler Mike Kerr, na 35 minuten omspeelde hij de verdediging maar vond onfortuinlijk de lat op zijn weg. In de 44e minuut kreeg Almelo een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal kwam bij de tweede paal en werd in de verre hoek binnengekopt, dit betekende een ruststand van 1-0.

De goede eerste helft kon Vasse 1 na rust geen vervolg geven. Bovendien kreeg het al na 5 minuten in de tweede helft de 2-0 te verwerken. De linksbuiten van Almelo kreeg de bal vrij aangespeeld op de 16 en krulde de bal in de kruizing. Almelo kreeg hierdoor vleugels en Vasse 1 wist nauwelijk nog gevaarlijk te worden.

Vasse 1 gaf aan het einde van de wedstrijd veel ruimte weg achterin en kreeg ook nog de 3-0 en 4-0 te verwerken.

Volgende week zullen de blauwwitten uit een ander vaatje moeten tappen wanneer BVV Borne op bezoek komt. Over het algemeen genomen heeft Vasse het altijd lastig tegen de geel-zwarte formatie, die vaak als stug en lastig te bestrijden wordt gezien. Voorlopig maakt de ploeg van coach Rob Bakker de vooraf uitgesproken ambitie om mee te gaan strijden om de prijzen volledig waar. Het is dan ook aan Mark Bolink en de zijnen om daar een goed speelplan op los te laten en hopelijk kan dat een keer zonder blessureperikelen of schorsingen.