Reutum 1 sluit aan bij de middenmoot

Het eerste elftal van VV Reutum wist vandaag in eigen huis met 4-2 te winnen van Twenthe Goor.

Met een nagenoeg fitte selectie begon Reutum 1 aan de aftrap. De Reutummers begonnen scherp en fel. Dit resulteerde in veel balbezit. Na een kwartier spelen gaf Ramon Eerdman een steekpass op Mark Morskieft. Mark soleerde door de verdediging en met een rolletje passeerde hij de keeper.

Maar nog geen twee minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte. Een verdwaalde voorzet belandde achter Kevin Tulk.

Toch bracht Reutum weer snel orde op zaken. Sam Holsink had een mooie actie over de rechterkant en gaf een voorzet op Stijn Slaghekke, hij schoot de bal makkelijk binnen. Hierna waren er voor Reutum 1 voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen maar was het onzorgvuldig in de afwerking. Met een 2-1 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft begon Twenthe Goor een stuk feller en scherper. Het veroverde veelal de tweede bal en bepaalde het spelbeeld. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam het dan ook terecht op gelijke hoogte. Een pass door het centrum belandde bij de spits van de gasten en hij schoof de bal knap binnen. Hierna probeerde het door te drukken, maar Reutum 1 hield goed stand.

Twintig minuten voor tijd kreeg Reutum weer lucht na een treffer van Sam. Zijn harde schot in de verre hoek bleek te machtig voor de keeper. Kort daarna besliste Ron Brunninkhuis de wedstrijd met ook een treffer in de verre hoek.

In de slotfase werd Twenthe Goor nog gevaarlijk met een kopbal op de lat, maar het kwam tekort om Reutum 1 echt in de problemen te brengen. Een verdiende overwinning ondanks de mindere tweede helft.

Volgende week wordt er in Lonneker gespeeld tegen LSV en hopelijk kan Reutum 1 dan opnieuw drie punten toevoegen.