TVC 1 lijdt een jammerlijke thuisnederlaag

Foto: Paul Snijders

Het eerste elftal van TVC’28 leed zondagmiddag een verdiende nederlaag in de thuiswedstrijd tegen BVC’12 en zakt daardoor naar de 8e plaats op de ranglijst.

Na de nederlaag vorige week tegen Rohda uit Raalte en het verlies in de bekerwedstrijd tegen Tubantia, was het maar de vraag of de Tubbergse ploeg het tij kon keren. Door de blessures van Stefan Huiskes, Maarten Oude Avenhuis en Daan Geerts, de schorsing van Jeffrey Huizinga en de afwezigheid van Stef Roelofs vroeg menigeen zich af met welk team trainer Marcel Waaijer zou beginnen.

Of het kwam door het grote aantal wisselingen in de opstelling, TVC 1 begon slecht aan de wedstrijd en liep vanaf het begin achter de feiten aan. Al na 2 minuten werd een goede combinatie van BVC’12 doeltreffend afgerond. Evert Palm kon vrij uithalen en de bal achter doelman Bram Kamphuis in de verre hoek plaatsen.

In de 10e minuut was het wederom raak voor BVC’12 en schoot Rik Sebens de bal in het doel van de thuisploeg. TVC 1 leek daarna wakker geschut en begon aan een sterke fase.

In de 15e minuut was er een goed schot van Niek Staarink, maar zijn bal ging net naast. Tom Koelman kon in de 24e minuut een bal bij het uitverdedigen onderscheppen en alleen op de doelman van BVC’12 afgaan. Hij faalde niet en bracht TVC 1 terug in de wedstrijd.

TVC 1 ging goed door een kreeg verschillende goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In de 25e minuut was een goede mogelijkheid niet aan Mauro Plegt besteed en in de 27e minuut schoot Niek Staarink voorbij het doel van de tegenstander. In de 38e minuut ging een volley van Sjoerd Oosterik net naast de paal en vlak voor rust miste Niek Staarink nog een goede mogelijkheid.

In plaats van deze goede fase na rust door te zetten, was het wederom BVC’12 dat beter uit de kleedkamer kwam. In de 54e minuut kon Evert Palm zijn tweede treffer van deze middag aantekenen door de bal uit de rebound van dichtbij in de kruising te plaatsen. In de 64ste minuut ging doelman Bram Kamphuis van TVC 1 onder een hoge bal door en taste hij volledig mis, waardoor BVC’12 de wedstrijd in het slot kon gooien.

Marcel Waaijer bracht met de wissels Gijs Kuipers, Marijn Frons en Tim Waaijer nog vers bloed in de ploeg, maar de wedstrijd was in feite al gespeeld.

In de 84e minuut mocht Ook Schepers nog vanaf elf meter aanleggen, na een handsbal in het zestienmetergebied van de bezoekers, maar deze treffer was alleen belangrijk voor de statistieken.

Een terechte nederlaag, omdat de spelers van TVC ’28 vooral aan het begin van de wedstrijd en de eerste minuten na de rust veel te slap acteerden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede op het programma. Wellicht dat er voor de winterstop nog punten door TVC 1 kunnen worden gepakt.

TVC 2

Zondag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek 2 op het programma voor TVC 2. Met wederom 4 gastspelers van TVC 3 en JO19-1 werd er begonnen op De Grote Moat.

Beide ploegen tastten in het begin af, wat tot weinig kansen leidde. Totdat Tim Semmekrot na een half uur plots vanaf de middellijn kon doorstomen richting de keeper. Met een Bergkampiaans lobje verschalkte hij de doelman: 1-0.

Hierna was het eigenlijk continu tegenhouden voor de blauw-witten. Door wederom een geweldige teamprestatie wisten de mannen van René Remie de nul te houden in de tweede helft en 3 punten aan het totaal toe te voegen.

Volgende week wacht wederom een belangrijke wedstrijd voor TVC 2, uit tegen Orion.

'

Reacties

article
64118
Het eerste elftal van TVC’28 leed zondagmiddag een verdiende nederlaag in de thuiswedstrijd tegen BVC’12
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181203/tvc-1-lijdt-thuisnederlaag/
2018-12-03T10:33:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/12/03102411/TVC-28-BVC-12-e1543829162243.jpg
Sport