Nederlaag voor TVC 1 tijdens uitduel bij Rigtersbleek

Afgelopen zondagmiddag speelde het eerste elftal van TVC’28 de voorlaatste competitiewedstrijd van 2018 in Enschede tegen voetbalvereniging Rigtersbleek.

TVC 1 moest het stellen nog zonder de geblesseerden c.q. afwezigen Ruud Hesselink, Bas Blokhuis, Stefan Huiskes en Stef Roelofs. Maarten Oude Avenhuis (blessure) en Jeffrey Huizinga (schorsing) keerden bij TVC 1 weer in de basiself.

In de beginfase van het duel was het Rigtersbleek dat het initiatief nam. Uiteindelijk incasseerde TVC 1 weer een vroege tegentreffer nadat een te korte uittrap van doelman Kamphuis vrij baan voor de Bleek-aanvaller gaf. Deze faalde niet oog in oog met de Tubbergse doelman.

Hierna herpakte TVC 1 zich een fase en creëerde het enkele goede mogelijkheden. Desondanks dienden de Tubbergenaren de tweede treffer te incasseren na onnodig balverlies op het middenveld. In de tegenstoot kon de tweede Enschedese treffer niet worden voorkomen. Een matige eerste helft waarin TVC 1 zich aan de bal niet van de beste kant liet zien. De 2-0 was tevens de ruststand.

Waar TVC 1 vorige week al vroeg in de 2e helft een tegendoelpunt incasseerde, gold dit ook jammer genoeg voor vandaag. Hierdoor werd al vroeg in de tweede helft de 3-0 aangetekend. Ook in het resterende bedrijf van de wedstrijd kende TVC 1 moeite om langdurig in balbezit te spelen. Plegt en Schepers waren met twee goede mogelijkheden nog snel dichtbij de 3-1. In de slotfase van het duel benutte Huizinga nog een strafschop en maakte de stand iets dragelijker. In een slotoffensief kreeg TVC 1 nog een paar kansen om wat terug te doen maar moest het de 4e tegentreffer slikken na een snelle Rigtersbleek uitval. Dit was tevens de eindstand.

Een teleurstellend resultaat voor de mannen van hoofdtrainer Marcel Waayer en diens assistent Niek Lucas. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma: BWO, dat in de onderste regionen bivakkeert, komt dan op bezoek op de Grote Moat. Aanvangstijdstip is 14.00 uur.

TVC 2

Vandaag weer een lastige wedstrijd voor TVC 2, met wederom veel wisselingen in het elftal, uit tegen Orion 2. TVC was zelfs genoodzaakt trainer René Remie tussen de palen te zetten, gezien de vele keepersblessures.

Binnen de minuut kwam TVC 2 al op achterstand, toen een voorzet niet lekker werd verwerkt. Het was niettemin de betere ploeg en creëerde kansen. Toch kwam Orion, dat middels niet scherp verdedigen van de blauw-witten op 2-0 was gekomen, en zelfs op 3-0 kwam.

TVC 2 gaf echter niet op, en bleef drukken. Het was dan ook Thomas Tijhuis die vlak voor rust de 3-1 binnen kopte.

In de tweede helft was het duidelijk voor TVC 2: vol op de aanval. Met opportunistisch spel werd getracht de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte na 70 minuten, toen na een goede aanval Tim Semmekrot de bal droog binnen schoof: 3-2. TVC 2 bleef gaan, maar tot scoren kwam het niet meer, ondanks nog enkele kansen.

Een zure, enigszins onnodige nederlaag voor TVC 2, dat volgende week drie punten moet pakken, thuis tegen hekkensluiter De Zweef 2.