STEVO 1 knokt zich naar een punt tegen Rohda Raalte

Foto: STEVO

Het eerste elftal van STEVO heeft zich vanmiddag weer eens van haar beste kant laten zien.

Op basis van inzet en vechtlust werd aan de thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte een punt overgehouden: 2-2, nadat het meer dan een helft met een man minder speelde.

Beide teams begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Rohda had aan de laatste 2 wedstrijden slechts 1 punt overgehouden en had weinig zin wederom tegen puntverlies aan te lopen. STEVO 1 kon bij een overwinning over Rohda heen wippen. Eerste kwartier vielen weinig kansen te noteren.

Enige serieuze wapenfeit van Rohda was een bal op de paal na een corner in de 12e minuut. STEVO 1 was gevaarlijk met schoten van Bas Paus en Niels Wigger.

In de 20e minuut kwam STEVO 1 op voorsprong. Bij een corner was Ingmar Reinerink het meest attent en kopte de 1-0 binnen. De ploeg uit Geesteren leek de wedstrijd vervolgens aardig onder controle te hebben en de gelijkmaker kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Een vrije trap vanaf de zijkant werd hoog bij de 2e paal ingebracht waar Coen van Heumen simpel kon binnen knikken. Tot overmaat van ramp kreeg Ingmar Reinerink in de 43e minuut ook nog eens zijn 2e gele kaart voorgehouden waardoor STEVO 1 de gehele tweede helft met een man minder stond.

Het spelverloop vanaf het eerste fluitsignaal laat zich raden: STEVO 1 liet zich ver terugzakken en liet het initiatief bijna volledig aan Rohda. Het duurde 10 minuten voordat dat in een doelpunt werd omgezet. Bij een corner zag de verdediging van de Geesterenaren er niet goed uit, waardoor Alex de Jong in kon koppen: 1-2.

Het pleit voor STEVO 1 dat het zich hierdoor niet van de wijs liet brengen, en bleef knokken voor een resultaat. En aangezien Rohda verzuimde de 1-3 te maken, bleef de spanning in de wedstrijd. Sterker nog, STEVO 1 maakte gelijk in de 72e minuut. Roy Wigger met een prima voorzet vanaf links die door Niels Wigger werd binnengekopt: 2-2.

Rohda kreeg in het laatste kwartier nog enkele enorme kansen op de 2-3, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. En als dat wel zo was, was er altijd nog Roy Kreuwel die op zijn post stond.

Na 93 minuten knokken kwam het bevrijdende eindsignaal en werd de puntendeling terecht gevoeld als een overwinning.

Na 12 wedstrijden komt STEVO 1 daarmee op 22 punten en doet het ‘gewoon’ bovenin mee. De achterstand op koploper Bemmel bedraagt 5 punten, terwijl de voorsprong op de onderste plekken inmiddels geruststellend is. Na een rustperiode van 5 weken volgt op zondag 20 januari dan de kraker tegen TVC 1 in Tubbergen.

Reacties

article
64483
Het eerste elftal van STEVO heeft zich vanmiddag weer eens van haar beste kant laten
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20181216/stevo-1-knokt-zich-naar-punt-tegen-rohda-raalte/
2018-12-16T19:14:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/12/16191221/stevo-rohda-e1544983968704.jpg
Sport