Hoogste meidenteam De Tukkers promoveert na ongeslagen kampioenschap

De Tukkers MO19-1

De Tukkers MO19-1 heeft afgelopen zaterdagmiddag, na een 1-0 overwinning op directe concurrent SVO Twickel, het kampioenschap in de eerste klasse veiliggesteld.

Het team had voorafgaande aan deze wedstrijd 1 verliespunt, na een gelijkspel tegen Witkampers MO19-1. De rest van de wedstrijden werd allemaal gewonnen. SVO Twickel MO19-1 had tot deze wedstrijd nog geen enkel verliespunt. De winnaar van de clash op zaterdag kon zich direct kronen tot kampioen in de eerste klasse.

Een doelpunt verschil

De kampioenswedstrijd mondde uit in een middelmatige wedstrijd van beide ploegen. De Tukkers zette de tegenstander direct onder druk en dit resulteerde in een wedstrijd met weinig kansen. Na 35 minuten scoorde de Tukkers uit een hoekschop de 1-0. De bal kon in het zestienmetergebied niet weggewerkt worden door het team uit Delden en de Tukkers profiteerde hier goed van.

Promotie

Na de 1-0 werden er nog maar weinig kansen gecreƫerd en was met name in de eindfase spannend. De gasten uit Delden hadden namelijk aan 1 punt genoeg om het kampioenschap mee te nemen. Echte kansen kreeg de ploeg echter niet en daardoor was na 90 minuten het kampioenschap voor de Albergse meiden een feit.

Door dit kampioenschap promoveert de ploeg naar de hoofdklasse.