‘Voorlopig geen lagere ozb voor sportverenigingen’

Foto: mystic_mabel

Mogelijk komt er toch geen lagere onroerendezaakbelasting (ozb) voor instellingen van algemeen maatschappelijk nut.

Een wetswijziging, die het mogelijk maakt om lagere belastingtarieven te hanteren voor deze groep, stuit op weerstand van een aantal Nederlandse gemeenten.

MFA

De wetswijziging vond zijn oorsprong in de gemeente Tubbergen. Penningmeester Frank Oude Breuil van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Albergen kaartte het probleem in maart vorig jaar aan bij een delegatie Kamerleden, die in het kader van een CDA-campagne op bezoek waren.

Pieter Omtzigt, een CDA’er uit Twente diende samen met zijn collega’s Eppo Bruins (CU) en Steven van Weyenberg (D66) een amendement in om de Belastingwet te wijzigen, dat werd aangenomen door de Tweede Kamer en vervolgens de Eerste Kamer.

‘Onduidelijk’

Enkele Nederlandse gemeenten stellen nu dat de wet te onduidelijk is. Volgens de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) is lastig te bepalen voor wie het lagere tarief moet gelden. Zo spreekt de wettekst van ‘sportaccommodaties’.

Dat kunnen volgens de VNG dus ook onderkomens van commerciƫle sportclubs zijn, zoals een fitnessclub of het voetbalstadion. De gemeentes hebben daarom een overleg aangevraagd met staatssecretaris Menno Snel van financiƫn. Zolang de duidelijkheid ontbreekt, stellen veel gemeenten de invoer van de lagere ozb-belasting uit.

article
64903
Mogelijk komt er toch geen lagere onroerendezaakbelasting (ozb) voor instellingen van algemeen maatschappelijk nut. Een
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190109/voorlopig-geen-lagere-ozb-verenigingen/
2019-01-09T14:10:24+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/01/09140939/3673241234_4a3b568cd3_o.jpg
Sport