Basketballers vieren nieuwjaar in blacklight

Jolly Jumpers kijkt terug op een geslaagd nieuwjaarstoernooi.

Woensdag 2 januari vond het traditionele nieuwjaarstoernooi bij Jolly Jumpers plaats. Gezien het 50-jarig jubileum in 2019 was er een speciale Blacklight editie. Dus: 3×3 basketbal met als extra toevoeging blacklight lampen. Deze lampen lichten alleen witte en fluorescerende materialen op. Dit gaf een speciaal effect.

De aftrap van het toernooi was voor de jongste jeugd tot en met U14. Licht gespannen kwamen ze een donkere zaal in. Meteen vanaf het begin was er enthousiasme te zien. De teams werden gemixt en er werden een aantal wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Daar krijg je natuurlijk ontzettende dorst van, dus was er ook voor drinken en iets lekkers gezorgd.

Het toernooi werd afgesloten met een wedstrijdje schieten. Liv Nijland (U10) en Luka Oude Luttikhuis (U12) waren de gelukkige winnaars en ontvingen een klein presentje.

Ouder

Daarna was het de beurt aan de teams U16 en ouder. In groten getale waren zij naar sportcentrum de Vlaskoel gekomen. Ook hier werd 3 x 3 blacklight basketbal gespeeld.Tussendoor werd er geschoten voor een krentenwegge van sponsor De Kleibakker uit Tubbergen. Sterre Kamphuis (dames 2) en Laura Steggink (dames 1) wisten deze strijd te winnen. Ter afsluiting van het nieuwjaarstoernooi was iedereen uitgenodigd in de kantine om met elkaar wat te drinken, daar bleef het nog lang gezellig.

Grote Clubactie

Er werd ook aandacht besteed aan de Grote Clubactie. Het afgelopen jaar zijn de clubleden langs de deuren geweest om loten te verkopen. Een deel van deze opbrengst gaat naar de basketbalvereniging. Ook dit jaar was er een prijs voor het jeugdlid, het jeugdteam en seniorenteam dat de meeste loten wist te verkopen.

Bij de jeugd was het Alana Paalhaar (U10) die de meeste loten had verkocht. Hiermee won ze 2 vrijkaartjes voor het zwembad bij Preston
Palace.

De teams U8, U10 en U12 wisten het te presteren om exact evenveel loten te verkopen en ze wonnen hiermee een clinic van het vlaggenschip.

Het seniorenteam dat de meeste loten had verkocht was het tweede damesteam. Zij ontvingen een bon voor een schaal bitterballen.

Reacties

gallery
64978
Jolly Jumpers kijkt terug op een geslaagd nieuwjaarstoernooi. Woensdag 2 januari vond het traditionele nieuwjaarstoernooi
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190110/basketballers-vieren-nieuwjaar-in-blacklight/
2019-01-10T20:34:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/01/10201049/2019_nieuwjaarstoernooi.jpg
Sport