Dynamo 1 geeft nog steeds cadeautjes weg

Hoewel de decembermaand al achter ons ligt, geeft het eerste damesteam van volleybalclub Dynamo nog steeds cadeautjes weg.

De eerste wedstrijd van Dynamo 1 eindigde in een behoorlijke teleurstelling. Tegen de nummer laatst werden kostbare punten verloren en dat was in deze wedstrijd niet nodig geweest.

Dynamo 1 had de korte winterperiode uitstekend benut en afgelopen week werd er meer dan uitstekend getraind. De jonge Tubberger ploeg was er klaar voor om tegen Tjoba een mooi resultaat neer te willen zetten. Dat bleek ook in de eerste set. Dynamo 1 nam al snel het heft in handen. Masu de Ridder serveerde messcherp en bij 10-6 moest de coach van de tegenstander al zijn eerste wissel toepassen, gevolgd door een time-out op 12-6.

En dit had effect, want bij 12-11 was het dit keer Dynamo die een time-out nam. Er volgde een rommelige periode van beide kanten tot 16-15. De aan Tubberger zijde uitblinkende Sophie Mensink vond het genoeg en blokkeerde de ene na de andere bal. Op 22-17 moest Tjoba haar tweede time-out aanvragen. Wederom had dit resultaat want bij 23-21 volgde weer een time-out van Dynamo 1. Dat bleek het juiste recept te zijn want daarna sloeg Dynamo 1 twee keer toe en werd de eerste set met 25-21 binnengehaald.

Bij aanvang van de tweede set kreeg Dynamo 1 vleugels. Tjoba stond niet in de juiste opstelling en door uitstekend serveerwerk van Danique Horck stond er al snel een 6-0 voorsprong op het scorebord. Dynamo bleef tot de 16 punten goed volleyballen en bleef de marge houden. Vanaf dat moment sloop er een bepaalde matheid in de ploeg die – achteraf gezien – Dynamo 1 verschrikkelijk opbrak in de wedstrijd.

Toch behield Dynamo 1 aanvankelijk de marge. Via 18-14, 21-15, 22-17 en 23-19 moest de set toch binnen worden gehaald. Met nog 2 punten te gaan viel het passend helemaal weg en gaf Dynamo 1 wel heel erg veel cadeautjes weg. Tjoba was bij de 24 punten weer gelijk gekomen en dit had het Tubberger team nooit mogen laten gebeuren. Het kreeg nog wel kans op setwinst maar kon het niet verzilveren. Het tweede setpunt – op 28-29 – werd door Tjoba wel binnen geslagen. En dat was toch wel een ongelooflijke klap voor Dynamo 1: 1-1.

Tjoba had daarentegen een enorme boost gekregen door de toch nog onverwachte winst en kreeg daardoor vleugels. Alles zat mee aan hun zijde en het nam in de derde set al snel een voorsprong. Dynamo kwam alleen bij 13-13 naast Tjoba, maar daarna werd de foutenlast weer bijzonder hoog bij de thuisploeg. Zo hoog dat het simpelweg geen aanspraak mocht maken op de overwinning in de derde set. (21-25).

Wat we dit seizoen wel vaker hebben gezien is dat de ene set de andere niet is. Maar ook in de vierde set kon Dynamo 1 niet meer tot haar spel komen. Op alle facetten van het volleybalspel was het onvoldoende en daar maakte Tjoba gretig gebruik van. Het speelde stabiel en met veel enthousiasme. Verdiend ging de winst dan ook naar Tjoba, die daarmee vier punten meenam naar Klazienaveen (18-25).

Dat er in deze wedstrijd voor de Tubberger ploeg veel meer in had gezeten is zacht uitgedrukt en daarom kwam de klap hard aan. Dat wil niet zeggen dat Tjoba uiteindelijk niet terecht heeft gewonnen. Een wijze les voor de oranjehemden.