Dames VKC’03 de sterkste in thriller tegen Proteus

Zaterdagavond kwamen de ploeg van Proteus naar Tubbergen.

Deze dames bezetten de zevende plaats in de competitie, op de voet gevolgd door de Tubbergse watersporters.

In de eerste periode werd direct duidelijk dat het een gelijkopgaande strijd zou gaan worden. Het spel ging over en weer, Proteus was de ploeg die de voorsprong wist te nemen. Na 6 minuten stond er nog maar 1-0 op het scorebord.
In de tweede periode lieten beide teams meer van zich horen. Het spel werd wat fysieker en hierdoor werden er kansen gecreëerd door uitsluitingen. Ook in deze periode bleef het gelijk opgaan, maar was het VKC’03 dat de voorsprong over nam 4-3.

De tweede helft van de wedstrijd moest er een tandje bij wilden we de punten in Tubbergen houden. VKC’03 bleef haar eigen spel spelen, maar het fysieke spel maakte dat dit niet altijd mogelijk was. Aanvallen konden niet worden uitgespeeld en het spel bleef heen en weer gaan. VKC’03 wist de voorsprong te behouden maar nog geen afstand te nemen van de dames uit Twello: 6-5.

In de laatste 6 minuten moest het gaan gebeuren. VKC’03 zette een tandje bij en wist hiermee de voorsprong te vergroten naar 7-5. Het antwoord hierop uit Twello kwam snel en de stand werd al snel weer gelijk getrokken naar 7-7. Door een slim uitgespeelde man-minder situatie wisten de dames uit Tubbergen een overal voor de goal van Proteus te creëren en hiermee werd de wedstrijd beslist, VKC’03 nam de voorsprong weer en wist deze later nog uit te breiden naar 9-7. De punten bleven zo in Tubbergen.