Langeveen 1 sterker dan TVV

Op een zonovergoten zondagmiddag werd er om stipt 14 afgetrapt op sportpark ’t Schröder voor het treffen tussen het eerste elftal van VV Langeveen en TVV.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 18e minuut werd Simon Schröder door een vuile overtreding naar de grond gewerkt. De vrije trap die hierop volgde werd door Mart Leus subliem in de bovenhoek gekruld: 1-0.

In de 33e minuut werd een corner door de Langeveners slecht weggewerkt. Na een knappe individuele actie van de Turkse nummer 11 schoot hij de bal hard via de onderkant lat binnen: 1-1.

Voor rust werd Simon Schröder nog een keer diep gestuurd. Hij kapte hierna zijn directe tegenstander uit en krulde de bal op de lat.

Na de rust was Langeveen onrustig aan de bal. TVV werd steeds gevaarlijker door met korte combinaties de overhand op het middenveld te krijgen. In een snelle counter vuurde Mart Leus de bal op goal. De keeper hield de bal tegen, maar Simon Schröder was vliegensvlug bij om het leer tegen het netje te tikken. Tot ieders verbazing werd deze goal wegens buitenspel afgekeurd.

Iets later was het Mart Leus die zich voor de goal vrij worstelde en de bal leep in die hoek buiten bereik van de keeper prikte: 2-1. TVV voerde hierna de druk op. De grootste kans was voor de rechter middenvelder. Hij schoot de bal na een goede aanval op de lat.

De Langeveners gingen de laatste minuten op hun kwaliteiten focussen om de volle mep in eigen huis te houden: werklust en wilskracht. Dit resulteerde in enkele overtredingen van de Langeveense kant. Na een ruime blessuretijd vloot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Langeveen gaat nu met 22 punten de carnavalstijd in.