Reutum 1 pakt punt in slotfase

Het eerste elftal van VV Reutum heeft vandaag een punt over gehouden aan het duel met Saasveldia.

In de beginfase kwamen de bezoekers gelijk op voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant werd door een eigen been van Reutum 1 in het doel gewerkt.

De Reutummers bleven rustig en lieten zich niet van de wijs brengen. Het kwam dan ook snel op gelijke hoogte. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Casper Kuipers en hij schoot beheerst raak. Het spel van beide ploegen was niet van oogstrelend niveau, mede door de slecht bespeelbare grasmat. Reutum 1 beperkte zich vooral tot verdedigen en liet Saasveldia veelal aan de bal.

Voor rust was het aan keeper Kevin Tulk te danken dat Reutum 1 niet opnieuw op achterstand kwam.

De tweede helft begon de thuisploeg erg onrustig en dat bleef het ook gedurende de hele wedstrijd. Saasveldia begon meer druk te zetten en kwam ook terecht op voorsprong. Een bal bij de tweede paal werd hard binnen geschoten. Ondanks het overwicht van Saasveldia wist het de voorsprong niet uit te breiden.

Tien minuten voor tijd ging Reutum 1 opportunistischer spelen en dit resulteerde in de gelijkmaker. Nadat Mart Lammerink dichtbij was met een schot in de rechterhoek was Wout Mensink er als de kippen bij om de afvallende bal binnen te schieten. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Reünie op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.