Harry Steggink en Elly Braakhuis benoemd tot erelid Tornado

Volleybalvereniging Tornado viert het 50-jarig jubileum.

De mijlpaal was volgens het bestuur en de jubileumcommissie reden voor een feest voor leden, trainers, sponsoren, maar ook oud-leden en -trainers. Voorafgaand aan de feestavond was er een receptie voor genodigden. Voorzitter René Hutten sprak hier met trots over het verleden, het heden en de toekomst van de volleybalclub uit Geesteren.

Naast de voorzitter van de vereniging waren het ook Paul Ubbink, regiovoorzitter van de NeVoBo, sportwethouder Roy de Witte, Eddy Droste namens Stevo en prins Paul II namens de Papsleef’n die het woord namen.

Oprichting

Het was Alfons Leus die op 18 februari 1969 een gang naar de notaris maakte om de volleybalvereniging Volley G leven in te blazen. De successen werden de eerste jaren aaneen geregen en al snel werd de naam Volley G veranderd in Tornado. Hierbij werden ook de kenmerkende zwart-gele kleuren vastgelegd.

Huldigingen

Bij een jubileum horen ook huldigingen. Een aantal mensen werden voor hun inzet voor de club in het zonnetje gezet. Als eerste werd Ceciel Leus gehuldigd voor maar liefst 50 jaar lidmaatschap. Ze is al vanaf de oprichting lid en werd verrast met een boeket gele rozen en een aandenken.

Daarnaast werden ook Anny Steggink en Truus Oude Voshaar, samen met Ceciel benoemd tot lid van verdienste voor hun grote inzet, ieder op verschillend vlak voor de vereniging.

Tot slot werden Harry Steggink en Elly Braakhuis beide benoemd tot erelid van Tornado. Zij kregen deze onderscheiding onder andere voor hun uitzonderlijke bestuurlijke activiteiten en het spreekwoordelijk ‘trekken van de kar’ in de periode dat Tornado zonder voorzitter zat, na het plotselinge overlijden van Herman Smienk.

Na afloop van het officiële gedeelte barstte het feest los.

Reacties

gallery
66078
Volleybalvereniging Tornado viert het 50-jarig jubileum. De mijlpaal was volgens het bestuur en de jubileumcommissie
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190218/harry-steggink-en-elly-braakhuis-benoemd-tot-erelid-tornado/
2019-02-18T11:35:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/02/18112408/Tornado-50jr-016.jpg
Sport