Pak slaag voor STEVO 1 van de koploper

Het eerste elftal van STEVO heeft zondagmiddag ongenadig klop gehad van koploper SC Bemmel, want het werd maar liefst 5-1 voor de thuisploeg.

De Bemmelse spelers hadden de wind mee in de eerste helft, maar wisten op dat moment dit voordeel niet uit te buiten. De ballen kwamen maar zelden goed aan en schoten op het doel van STEVO 1 misten alle richting. Althans, tot aan de 35e minuut toen een kanonskogel net buiten de zestien keeper Luuk Oude Lansink te machtig was en de bezoekers op een 1-0 achterstand kwamen. STEVO 1 had tot dan speldenprikjes uitgedeeld.

Ondanks de achterstand was het gevoel aan de kant van het veld bij de supporters uit Geesteren goed. De koploper maakte geen indruk en met de wind in de rug in de 2e helft voor STEVO 1 moest het goed komen. Het kwam al eerder goed. Gelijk na de 1-0 bracht Mike Nijkamp de partijen in de 37e minuut weer op gelijke hoogte. Hugo Weerink gaf de bal op maat aan Mike en liet de Bemmelse keeper kansloos.

Op slag van rust had STEVO 1 zelfs op voorsprong moeten komen toen Mike Nijkamp opnieuw alleen voor de keeper van Bemmel werd gezet, maar oog in oog met de sluitpost kreeg hij jammer genoeg de bal niet tussen de palen.

Geen man overboord waren de commentaren in de rust, omdat STEVO 1 nu het windvoordeel had en daar moest van geprofiteerd worden. Dat voordeel kwam er totaal niet uit, omdat de ploeg uit Geesteren het initiatief aan SC Bemmel moest laten. Bemmel hield de bal zoveel mogelijk laag bij de grond en met het technische vermogen in de ploeg werd de verdediging van STEVO 1 bij drie van de vier doelpunten in de tweede helft totaal uit elkaar gespeeld.

Het vierde doelpunt kwam uit een strafschop. Het Geesterse elftal kon daar eigenlijk niks tegenover zetten.

Schieten op goal is ongetwijfeld de spelers op het hart gedrukt in de rust, maar in de praktijk kwam daar helemaal niks van terecht. Werkelijk niks lukte meer in het tweede bedrijf en grote kansen waren er helemaal niet. Een deceptie na 90 minuten, alle goede bedoelingen ten spijt. Volgende week speelt STEVO 1 thuis tegen WAVV waartegen het nog wat heeft goed te maken na de ruime nederlaag in de eerste wedstrijd.