Dames VKC’03 weten alweer te winnen

Zaterdagavond moesten de dames van VKC’03 naar Borculo om te spelen tegen de nummer zes, SchuurmanBZC.

Waar de dames uit Tubbergen op de 8ste plaats staan, was er dus een uitdaging voor coach Robert Meijer.

De speltactiek was duidelijk, volle press spelen om zo de inzwemmende acties van de Borculoërs eruit te halen. De eerste periode was een wat gelijk opgaande wedstrijden. Aanvallen en uitsluitingen over en weer. Beide teams leken nog wat afwachtend, en er was een 1-2 voorsprong voor VKC’03 aan het einde van de eerste 6 minuten.

De tweede periode was het spel slordig aan de kant van de Tubbergse dames. Vele uitsluitingen en een strafworp maakte dat SchuurmanBZC de voorsprong over wist te nemen. VKC’03 was haar spel even kwijt en keek hierdoor direct tegen een achterstand van 4-2 aan.

Halverwege maakte coach duidelijk dat het nog niet afgelopen was: één doelpunt en je hebt weer aansluiting. In de derde periode waren er wederom veel uitsluitingen voor VKC’03, maar verdedigend lag het spel goed, Borculo wist hieruit dan ook niet te scoren. Waar de Tubbergse waternimfen hun overtal situatie wel wist af te maken, was de aansluiting weer gevonden.

Met nog een wanhoop schot in de laatste seconde van deze periode, wist VKC’03 de stand weer gelijk te trekken naar 4-4. In de laatste periode was dus alles weer mogelijk.

De laatste 6 minuten gebeurde er weinig, 2 uitsluitingen aan de kant van VKC’03 werden verdedigen weer prima opgelost en ook deze periode wist Schuurman niet meer tot scoren te komen. Door goed inzwemmende acties van VKC’03, was het Judith Krabbé die haar kans schoon zag en het winnende doelpunt op haar naam wist te zetten. Met een 4-5 winst en drie punten, reden de zwemdames terug naar Tubbergen.