Reutum 1 verliest van De Tukkers 1

Zondag stond voor het eerste elftal van VV Reutum de derby tegen De Tukkers 1 op het programma.

De laatste jaren werden er weinig punten gehaald door de Reutummers bij de Albergenaren. Helaas kwam daar deze middag ook geen verandering in en Reutum 1 keerde met een 3-1 verlies huiswaarts.

Gedurende de beginfase gingen beide ploegen gelijk op. Maar een foute terugspeelbal van Reutum 1 werd goed op waarde geschat door De Tukkers 1. De bal werd voorgezet en makkelijk binnen geschoten door Sjoerd Visschedijk. Het duurde even voordat Reutum 1 gevaarlijk kon worden. Het eerste gevaar kwam van de voet van Stijn Slaghekke. Zijn vrije trap werd echter goed gepakt door de keeper van de gastheren.

Enkele minuten later was De Tukkers 1 dichtbij de 2-0 nadat Sjoerd Visschedijk de lat raakte. Toch kwam Reutum 1 op gelijke hoogte. Stijn wist een lange bal op te pikken en met enig fortuin schoof hij de bal onder de keeper door. Voor rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft begon De Tukkers 1 een stuk feller dan de eerste. Waar Reutum juist erg afwezig was. Zo kwam De Tukkers al snel op voorsprong. Waar de scheids moest fluiten voor een vrije trap voor Reutum 1 liet hij doorspelen en zo profiteerde Kjell Huisman. Hij schoot de bal knap binnenkant paal binnen.

Binnen het uur besliste De Tukkers 1 de wedstrijd. Sjoerd Visschedijk trok naar binnen en schoof de bal in de lange hoek binnen. Reutum 1 kwam in het restant tekort om nog een aansluitingstreffer te creëren. Hierdoor eindigde wedstrijd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. De eerste helft bood Reutum 1 goed tegenstand, maar gezien de tweede helft is het een terechte uitslag.

Volgende week speelt Reutum 1 thuis tegen Reünie. Enkele weken geleden werd daar uit van verloren dus heeft de ploeg nog wat goed te maken. Om 14 uur wordt er afgetrapt