Vasse 1 wint thuis van Juventa’12

Het eerste elftal van SV Vasse asse heeft zichzelf eindelijk een keer beloond door de drie punten te pakken.

De wedstrijd kon niet op het gebruikelijke tijdstip van 14 uur van start gaan. De oorspronkelijke scheidsrechter kreeg in de warming-up een kuitblessere en werd om 14:45 uur vervangen door een andere fluitgast.

De eerste helft was er weinig te beleven voor beide doelen. Het enige moment van opwinding was voor het doel van Juventa. Een voorzet vanaf de zijkant kwam bij de tweede paal maar Sam Haarhuis werkte de bal over.

De tweede helft kwam het scorebord wel in beweging. Han Damhuis scoorde in de 60e minuut de 1-0 na goed afleggen van Daan Haarhuis.

In het resterende half uur drukten de bezoekers Vasse 1 achteruit. Juventa gaf hierdoor veel ruimte weg achter de verdediging en Han Damhuis kon twee keer vrij op de keeper af, helaas wist hij het duel niet in het slot te gooien.

Juventa werd veelal gevaarlijk uit corners en vrije trappen, maar Kenneth Schuurman hield deze middag zijn doel schoon. Vasse 1 kan zo drie belangrijke punten bijschrijven en heeft nog zeven finales te gaan.

Komende zondag wordt er ingehaald, en staat de uitwedstrijd tegen KOSC in Ootmarsum weer op het programma. Deze wedstrijd werd eind januari door de KNVB afgelast.

Beide ploegen kunnen de punten nog steeds goed gebruiken, echter wel om afwijkende redenen. De gastheren doen mee om het kampioenschap, waarbij elk puntverlies kostbaar is gezien de grote concurrentie. De bezoekers hopen degradatie te ontlopen, en ook hier geldt dat elk punt er één is. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt op ’n Tooslag.