Kampioenskandidaat is Langeveen 1 de baas

Zondag stond de wedstrijd tussen het eerste elftal van VV Langeveen en La Première, een tegenstander die vol voor het kampioenschap gaat in de 5e klasse A, op het programma.

Om 14 uur werd er afgetrapt. Langeveen 1 begon afwachtend aan de wedstrijd om de tegenstander op de eigen helft op te pakken.

Al na 10 minuten was er het eerste wapenfeit van de Almeloërs. De laatste man gaf een dieptepass op de spits die koelbloedig afrondde, 1-0. Niet veel later werd er niet goed opgelet bij een voorzet van de zijlijn, waarbij 3 aanvallers vrijkwamen en één van hen kopte de bal tegen de touwen.

Na 20 minuten gaf stan mensen de bal voor en Wessel Waaijer kopte de bal helaas recht op de keeper af. In de rebound werd de poging van Wessel Waaijer wederom van de lijn gehaald.

Tien minuten voor rust werd een te korte terugspeelbal verkeerd ingeschat door de Langeveense verdediging, waardoor de rappe aanvaller van La Première vrij op de doelman aan kon lopen. Hij wist deze kans koel te benutten.

Niet veel later ging speelde Simon Schroder zich knap vrij en hij liep recht op de doelman af die de bal wist te stoppen. Uit de tegenaanval was er wederom een diepe bal waar Langeveen 1 geen antwoord op wist en de stand kwam op 4-0.

De tweede helft was het zaak om de rug te rechten en Langeveen 1 probeerde meer druk naar voren te zetten. In de 50e minuut werd Mart Leus neergehaald in het zestienmetergebied. De penalty die werd gegeven wist Wessel Waaijer strak binnen te schieten: 4-1.

Hierna kreeg La Première weer grip op de wedstrijd en ze kregen ook enkele kansen.

In de laatste minuten kreeg Langeveen 1 een vrije trap. De ervaren Niels Erik Nijkamp wist met een afgemeten bal Mart Leus te bereiken die die de bal in de winkelhaak wist te koppen. Na 90 minuten floot de scheids af met een 4-2 stand op het scorebord.

Al met al een wedstrijd om te vergeten voor de mannen van Jacob Posthuma, waar het voornamelijk de eerste helft totaal niet in de wedstrijd zat. Volgende week zaterdag 20 april staat de uitwedstrijd tegen SVV op het programma.