Vasse 1 boekt belangrijke overwinning tegen directe concurrent

Foto: SV Vasse

Het eerste elftal van SV Vasse heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud, want VV Hengelo werd op eigen veld verslagen met 4-1.

In het begin van de wedstrijd was Vasse 1 de bovenliggende partij. Na 10 minuten resulteerde dit ook in een mooie openingstreffer van de blauw-witten. Ruud Haarhuis gaf een heerlijke strakke voorzet en Rick Haarhuis knikte de bal bij de tweede paal tegen de touwen.

Vasse 1 ging op zoek naar de 2-0, maar moest toch de gelijkmaker incasseren. Een voorzet vanaf de zijkant caramboleerde tussen de benen van de verdedigers van Vasse door en belandde onfortuinlijk achter Kenneth Schuurman.

Hengelo rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Maar beide ploegen scoorden niet meer en gingen met 1-1 rusten.

Vasse 1 begon goed goed aan de tweede helft. Hengelo werd terug gedrukt en kwam er nog nauwelijks uit.

In de 55e minuut kreeg Vasse 1 een penalty en de middenvelder van Hengelo kreeg rood na een slaande beweging. Daan Haarhuis wist wel raad met dit buitenkansje en zette Vasse 1 op voorsprong.

In het restant van de wedstrijd bleef Vasse 1 doorgaan en uiteindelijk complementeerde Daan Haarhuis zijn zuivere hattrick. De aanvaller scoorde na een één-op-één met de keeper en nogmaals uit een penalty.

Komende maandag gaan de Vassenaren op bezoek bij één van de voornaamste titelkandidaten, het sterke BVV Borne. Aan de thuiswedstrijd zijn geen goede herinneringen overgebleven, want er werd met 1-5 verloren en dat was destijds volkomen terecht. De trouwe supportersschare gaat er echter ongetwijfeld vanuit dat het elftal van Mark Bolink z’n huid deze keer zo duur mogelijk zal verkopen. De ingrediënten daarvoor heeft het zelf laten zien in uitwedstrijden bij andere titelkandidaten. Er zal om 14 uur worden afgetrapt op sportpark Het Wooldrik te Borne.

Reacties

article
67453
Het eerste elftal van SV Vasse heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190414/vasse-1-boekt-belangrijke-overwinning-tegen-directe-concurrent/
2019-04-14T16:50:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/09/23183314/DSC_0452.jpg
Sport