Fleringen 1 legt in slotminuut ’t Centrum over de knie

Foto: VC Fleringen

Op tweede paasdag speelde het eerste elftal van VC Fleringen thuis tegen FC ’t Centrum.

De bezoekers uit Enschede staan dit seizoen op een knappe tweede plaats en doen nog volop mee om de tweede periode. Fleringen 1 aast ook op deze periode en hierdoor stond er dus een zeer interessante wedstrijd op het programma.

Bij de Fleringers ontbrak Jasper Slaghekke. Dries Koopman begon vanwege een enkelblessure op de bank. Daar tegenover stond het basisdebuut van de jeugdige Bram Meen.

Om 14 uur werd er afgetrapt. Fleringen 1 schoot uit de startblokken en liet FC ‘t Centrum vanaf de eerste minuut weten dat er weinig te halen viel. Fleringen 1 was vanaf het begin de baas op het middenveld, waardoor er veelvuldig de weg richting het doel van Jermaine Jeninga gezocht kon worden.

De eerste grote kans van Fleringen 1 was ook direct raak. Martijn Poppink vond in eerste instantie nog de doelman op zijn weg maar in de rebound haalde Bram Meen verwoestend uit. De keeper was kansloos op dit schot en hierdoor zat Fleringen 1 al snel op rozen.

De rood-witten gingen door met aanvallen en er waren de eerste helft een aantal prima mogelijkheden voor Fleringen 1 te noteren. Zo schoot Gijs Koopman de bal venijnig naast het doel en nam Sjoerd Booijink na een fraaie solo net iets te veel tijd om doeltreffend te kunnen uithalen. Ruststand was 1-0.

De tweede helft toonde een soortgelijk wedstrijdbeeld. Fleringen 1 viel aan en de thuisploeg probeerde via aanvoerder Freek Leferink de buitenspelers weg te sturen. Toch wist ’t Centrum op dubieuze wijze de stand gelijk te trekken. Nadat Fleringen 1 vanwege een blessurebehandeling voor Tieme Koopman de bal uitspeelt, besloot ’t Centrum de daaropvolgende ingooi niet terug te geven. Wat volgde was een voorzet en de spits had de bal vrij voor het intikken, omdat de Fleringer defensie logischerwijs niet goed gepositioneerd stond.

Fleringen 1 voelde zich gesterkt door deze gelijkmaker en ging door waarmee het begonnen was. Na een uur spelen kreeg FC ’t Centrum een oliedomme rode kaart. Wout Booijink, die een puike wedstrijd speelde, won een belangrijk duel op de middellijn. De Enschedese nummer 10 kon hier niet mee omgaan en spuugde in zijn richting. De scheidsrechter bedacht zich geen moment en trok de rode kaart.

’t Centrum hanteerde vaak de lange bal en maakte er zo een fysieke strijd van. Fleringen had moeite met deze speelwijze, maar was desondanks de gevaarlijkste ploeg. Fleringen 1 was echter niet scherp in de afronding waardoor de wedstrijd lang spannend bleef. Nadat Steven Schepers en Martijn Poppink al riante kansen gemist hadden, was het invaller Dries Koopman die Fleringen 1 in de slotminuut in extase bracht. Bram Meen draaide zichzelf vrij en speelde Dries aan in het strafschopgebied. Dries Koopman bedacht zich geen moment en krulde de bal fraai en onhoudbaar langs doelman Jeninga.

De ontlading na deze treffer was groot en een dikverdiende overwinning van Fleringen 1 het gevolg. Voor de neutrale kijker was de passie en strijd waarmee de bezoekers speelden een genot om naar te kijken. Fleringen 1 wint en doet hierdoor nog volop mee om een periodetitel.

Komende zondag wacht in Enschede de wedstrijd tegen TVV. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Wethouder Horstman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen