Spannende tijden voor Carmen Dijkstra, die in top tien wereldranglijst staat

Carmen Dijkstra

De afgelopen tijd heeft Carmen Dijkstra, lid van judovereniging THAG, weer vele successen behaald.

Zo streed ze mee op een European Cup tot 18 jaar. Vanuit 34 verschillende landen reisden deelnemers af naar Teplice (Tjechië). In haar gewichtsklasse liet ze wederom zien momenteel tot de sterkste judoka’s van Europa behoort.

Na een vrije loting in de eerste ronde won Carmen in de tweede ronde met een wasari van Kristiana Babija uit Letland. In de kwartfinale trof Carmen vervolgens Kristyna Vondrejcova uit Tjechië. Carmen won overtuigend binnen 35 seconden met een volle ippon na een prima uitgevoerde Tai-O-Toshi. In de halve finale moest ze tegen Asya Tavano uit Italië. Dit werd een lange strijd tussen twee dames, die niet veel voor elkaar onder deden. Na de reguliere speeltijd hadden beide dames een waza-ari gescoord en was er een verlenging noodzakelijk om een winnares aan te wijzen. Helaas verloor Carmen de partij uiteindelijk en ging ze strijden om de bronzen medaille. De Italiaanse Valentina Miele bleek daarin echter geen partij voor haar. Na slechts 11 seconden was de strijd al beslist. Carmen won wederom na een goed uitgevoerde tai-o-tochi.

Bij de districtskampioenschappen werd ze overtuigend kampioen en dat leverde haar een ticket op voor de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar. Hier behaalde ze brons. Mede door deze resultaten staat de jonge sportster inmiddels zevende op de wereldranglijst.

Afgelopen zondag nam ze deel aan de European Cup in Berlijn. Hier viel ze sinds lange tijd net buiten de prijzen en ging de strijd om de derde plaats verloren.

Carmen heeft op alle vijf de meetmomenten goed gepresteerd. De komende weken wordt bekend of ze mag deelnemen aan de Europese Jeugd Olympisch Zomerfestival, die van 21 t/m 27 juli in Baku (Azerbeidzjan) gehouden worden. Daarnaast maakt de judobond ook bekend wie naar de Europese kampioenschappen mag. Een spannende tijd dus voor de judoka.