Manderveen 1 in de slotseconden onderuit

Het eerste elftal van VV Manderveen trapte zondag om stipt 14 uur af tegen de Surinaamse voetbalvereniging uit Enschede.

De wedstrijd begon niet heel sterk van beide kanten, al waren er op zich nog genoeg kansen. SVV kon een minuscuul gaatje vinden in de ijzersterke verdediging van Manderveen 1 en zo ontstond het eerste doelpunt.

Manderveen kreeg een goede kans door een perfect geplaatste bal van Timo Roelofes op Tom Wessels. De vleugelflitser schoot het leer strak in de korte hoek, maar de keeper redde met een vingertop.

Kort voor rust was er een vrije trap voor de Surinamers, waarbij Timo Paus z’n handjes niet thuis kon houden en er vervolgens een penalty werd benut.

In de tweede helft kreeg Manderveen 1 het balletje beter aan het rollen. De rood-hemden stroopten hun mouwen op en trok het ten strijde, tot genot van het thuispubliek.

Het eerste doelpunt voor Manderveen 1 kwam doordat de verdediging van SVV zaten te klungelen in het zestienmetergebied waar Tom Wessels de bal wist te veroveren en een weergaloze bal op Vincent Webbink kon geven. De routinier bleef kalm en maakte zo zijn 50e doelpunt in de hoofdmacht van de Manderveense voetbalclub.

Manderveen 1 was op jacht naar de gelijkmaker en er kwamen meer kansen. Gerrit Schoneveld zette Timo Roelofes aan het werk die met een geplaatste bal Roy Huzink in stelling bracht. Laatstgenoemde scoorde vervolgens de 2-2.

Er kwamen meer kansen voor Manderveen 1, maar SVV knokte terug naar 2-3. De thuisploeg liet zich niet gek maken en bleef op de Manderveense manier stug door voetballen. Timo Paus werd naar voren gestuurd, tezamen met Joris Wesselink. Deze offensieve speelwijze leverde druk op. Opnieuw dook Roy Huzink op in het strafschopgebied en schoot door de benen van de SVV-keeper de bal naar binnen.

De officiƫle speeltijd was voorbij, maar in de 97e minuut schoot een SVV-speler op goal. Stef Aman de bal blokte op zijn borst en de arbiter gaf hiervoor een penalty. Die werd opnieuw benut en 30 seconden na de aftrap werd afgefloten.