Krekkers 2 schrijft geschiedenis en wint bekerfinale

Foto: Krekkers

In de regio Oost hadden zich dit jaar 112 damesteams voor de bekercompetitie opgegeven, waaronder ook het tweede team van volleybalclub Krekkers.

Wie een wedstrijd verliest doet niet meer mee. Maar Krekkers 2 deed dit jaar erg lang mee en haalde de finale. In de halve finale werd spectaculair gewonnen van het derde damesteam van Set-Up’65.

Daarom mocht Krekkers 2 op zaterdag de finalewedstrijd, na zes achtereen gewonnen potjes, spelen. Zou er geschiedenis geschreven worden? Nog nooit eerder was er een team binnen de vereniging bekerwinnaar geworden.

Krekkers 2 kent een seizoen met veel blessureleed. Hierdoor werd het team telkens versterkt met speelsters uit de jeugd of lager spelende teams.

Finale

Op de dag van de bekerfinale gingen de speelsters, begeleiding, trainer en supporters per touringcar op weg naar het Betuwse dorp Zetten. Daar kwamen met eigen vervoer nog meer supporters. Tegenstander WIK uit Steenderen had ook veel support en dit zorgde voor een mooie sfeer in de hal.

De wedstrijd was spannend en het ging lang gelijk op. Beide teams waren dus aan elkaar gewaagd. Het werd 2-2 in sets, waarbij er in de eerste twee sets slechts met twee punten verschil werd gewonnen door beide teams. In de derde set zakte Krekkers 2 weg, maar de volleybalsters uit Mariaparochie wisten zich herpakken in de vierde set. Toen zakte WIK weg.

Krekkers 2 wist het niveau en enthousiasme door te zetten in een allesbeslissende vijfde set, die met 15-10 wonnen werd.

Foto

Op de foto van links naar rechts, bovenste rij: Jeroen Sanders (trainer), Merle Vellener, Femke Boomkamp, Jet Reinerink, Kim Engbers-Tibbe, Marissa Masselink en Lobke Dogger. Onderste rij: Eline Rohaan, Kim ten Velde, Maureen Lesker, Floor Veldscholten, Evelien Horstman-Voshaar, Sanne Hoek, Maud Busscher, Lotte oude Mulders en Nikkie Lesscher.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden