STEVO 1 ruim langs FC Winterswijk

Foto: STEVO

Het eerste elftal van STEVO heeft zondagmiddag FC Winterswijk met ruime cijfers weten te verslaan in een thuiswedstrijd op de Peuverweide.

Winterswijk was in het eerste half uur voetballend de betere partij. Vanaf minuut één wilde Winterswijk STEVO 1 eigenlijk overrompelen met hoge druk. Ondanks het betere voetbal van de gasten in die beginfase was het STEVO 1 dat de wedstrijd openbrak. De goed spelende Mike Nijkamp liet de keeper van Winterswijk al in de zesde minuut kansloos. Twee minuten later was het nog een keer Mike Nijkamp met een kanonskogel op het doel van Winterswijk, waar de sluitpost alle moeite mee had.

Het eerste gevaar van Winterswijk kwam in de 14e minuut toen de bal uit een aanval net naast de paal van het doel van Roy Kreuwel verdween. De gasten voerden de druk op en STEVO 1 moest alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven af te slaan. Eerst vanaf het halve uur wist de ploeg uit Geesteren zich onder de druk vandaan te voetballen en werd meer het doel van Winterswijk opgezocht. Niet zonder succes want Hans Brunninkhuis wist nu het net te vinden na goed voorbereidend werk van Mike Nijkamp.

En de rol van Mike Nijkamp was nog niet uitgespeeld deze middag. Kort na rust zette hij met het hoofd STEVO 1 op een geruststellende 3-0 voorsprong. Nu was Hans Brunninkhuis de aangever. STEVO 1 voetbalde ook nog eens behoorlijk in de tweede helft en Winterswijk deed een uiterste krachtsinspanning om iets terug te doen. Verder dan één doelpunt kwam het echter niet. Roy Kreuwel kwam uit zijn doel lopen en de bal van een Winterswijker verdween over zijn hoofd in het net.

De honger van STEVO 1 was ook nog niet gestild deze middag. Invaller en debutant Kees ten Broeke, zoon van de voormalig eerste elftalspeler Stephan ten Broeke, wist in de 92e minuut met een lage schuiver over twintig meter de doelman van Winterswijk te passeren en de eindstand op 4-1 te bepalen.

STEVO 1 speelt volgende week in Lichtenvoorde tegen de kampioen van de eerste klasse E, Longa’30, die in een rechtstreeks duel naaste belager SC Bemmel met 1-2 aan de kant schoof en hiermee de titel veilig stelde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden