Morshuis tot kampioen van de DVGT gekroond

Foto: DVGT

Bij Erve Kampboer in Geesteren zijn zondag de play-offs om het kampioenschap van de DVGT (Dart Vereniging Gemeente Tubbergen) gespeeld.

In poule Noaber streden Morshuis, Pedbulls, de Broekbeke en Kampboer om het kampioenschap van de hoogste poule. Dat de Pedbulls en Kampboer bij de top vier in de competitie zijn geëindigd was misschien toch een kleine verrassing, omdat beide teams vorig jaar nog in poule Kracht om het kampioenschap streden.

Dit jaar gingen de play-offs in poule Kracht tussen Team Tilligte, Fox 1, Darts Inside en Marcant.

Noaber

De eerste halve finale in Poule Kracht ging tussen Morshuis en Kampboer. Rick Smelt wist de eerste singlepartij te winnen en hiermee kwam Kampboer op een 0-1 voorsprong. Morshuis liet hierna zien waarom zij in de competitie op de eerste plaats zijn geëindigd. De andere drie singlepartijen werden allemaal gewonnen door Morshuis. Ook in de koppels wist Morshuis het goede spel door te trekken, en wist het allebei de koppels te winnen. Hiermee beslisten zij de wedstrijd en met een 5-1 overwinning was het de eerste finalist van deze middag.

De andere halve finale werd de spannendste wedstrijd van deze dag in poule Noaber. Deze wedstrijd ging tussen de Pedbulls en De Broekbeke. Hoewel de spanning bij beide teams zichtbaar was, kwam de Broekbeke met een 3-1 voorsprong de singles uit. Pedbulls gaf niet op en kwam beter in de wedstrijd. Mede door 180 scores van Bjorn Stopel, Chiel Booijink en Ruud Hankamp wonnen zij de eerste 3 koppelpartijen en namen een 4-3 voorsprong. De Broekbeke wist overtuigend de laatste koppel te winnen en de stand weer gelijk te trekken naar 4-4. In de beslissende bierronde kon de Broekbeke niet meekomen met de hoge scores van de Pedbulls. Pedbulls nam een ruime voorsprong en wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met een 39 finish.

De finale ging daarmee tussen Morshuis en de Pedbulls, de nummers één en twee van de reguliere competitie. In de finale, waar er in sommige legs toch wel redelijk wat dubbels gemist werden, bleek Morshuis de betere en kwamen zij met een 3-1 voorsprong de singles uit. Ruud Hankamp en Marco Stege wisten beide nog een 180 in hun singlepartij te gooien. Pedbulls kwam nog terug naar 3-2, maar Morshuis liep mede dankzij een 104 finish van Tim Ambergen uit naar een 4-2 voorsprong.

In de derde koppelpartij was een 106 finish van Bjorn Stopel niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Rob Velthof wist voor morshuis de wedstrijd te checken via dubbel 19. Hiermee werd Morshuis de terecht winnaar van deze Finale.

Kracht

In poule Noaber moest de nummer 1 uit de competitie, Team Tilligte, zich helaas afmelden voor deze middag. Hierdoor kreeg Marcant een bye en waren zij verzekerd van een finaleplaats.

De andere halve finale werd een zeer spannende wedstrijd, deze ging tussen Fox 1 en Darts Inside. Fox sloeg een goede slag door met een 3-1 voorsprong uit de singlepartijen te komen. Ondanks de voorsprong voerde fox na de singles een wissel door. Toch wist Darts inside terug te komen tot 3-3 door de eerste twee koppelpartijen te winnen. Fox kwam daarna op een 4-3 voorsprong, Darts inside knokte zich weer terug en wisten er een beslissende bierronde uit te halen. Na bijna een hele wedstrijd tegen een achterstand te hebben aangekeken, was het Darts Inside die de wedstrijd wist te winnen.

De finale ging tussen Darts Inside en MarCant. Door de spanning werd het een zeer zenuwslopende, maar lange partij. Na de singlepartijen stond er een 2-2 tussenstand op het wedstrijdformulier. Ook na de eerste twee koppels was de stand gelijk. Hierna was het Marcant die een  4-3 voorsprong nam. Hierna gaven ze Darts Inside niet opnieuw de kans om te wedstrijd gelijk te trekken en won Marcant ook de laatste koppelpartij. Met een 5-3 overwinning pakte MarCant het kampioenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen