Derby tussen Langeveen 1 en Manderveen 1 onbeslist

Donderdag speelde de hoofdmacht van VV Manderveen de klassieker tegen het eerste elftal uit buurdorp Langeveen.

De Langeveners wilden graag op donderdag voetballen vanwege een buurtfeest in het dorp. De Manderveners werkten wel mee aan de wensen van de oranje-zwarten.

Bij Manderveen ontbraken Rick Stopel vanwege een schorsing en Timo Paus vanwege arbeidskrapte bij Ria’s eetcafé: de gehaktballenkoningin bij uitstek. Deze leegtes werden opgevuld door A-junioren Gerrit Schoneveld en Kas Rikmanspoel. Langeveen 1 startte zonder Niels-Erik Nijkamp. De Langeveense ‘hogesnelheidslijn’ speelde naar eigen zeggen zijn dertigste en laatste derby. Hij zag zich op de bank geflankeerd worden door twee jongens die qua leeftijd zijn zoons hadden kunnen zijn.

Manderveen 1 opende sterk en was veel dreigender dan de bezoekers uit Langeeen. Vooral de sterke linkerkant van de rood-hemden dreven de tegenstander tot wanhoop. Het trio Haarhuis-Huzink-Webbink zorgde voor veel dreiging vanaf links.

De druk zorgde in de 20e minuut voor paniek in de Langeveense verdediging. Nick Lohuis kreeg daarbij de bal tegen de hand, met als gevolg een penalty. Nadat doelman Thijs Avères werd bekeurd met geel kon Joris Wesselink de pingel onberispelijk binnen knallen. Uit het niets werd Langeveen 1 toch gevaarlijk met een schot van kapitein Wessel Waaijer, die het aluminium raakte.

Zo’n 10 minuten voor de thee verdubbelde Wout Wesselink de score tot 2-0. Een schermutseling van de Manderveense back Cees Peterman, waarbij hij de eigen lat raakte, was het enige gevaar voor Langeveen 1 in het vervolg van de eerste helft. Kas Rikmanspoel was voor Manderveen 1 nog dichtbij de 3-0 met een kopbal die rakelings over ging.

De eerste 15 minuten na rust leverde ook geen problemen op voor de thuisploeg. Bij een lange bal richting Vincent Webbink maakte de flankenflitser zich breed. De leidsman – die verder goed floot – schatte dit moment volledig verkeerd in en zag een elleboogstoot in het voorval. De routinier werd bekeurd met rood en Manderveen 1 moest een half uur lang door met 10 man.

Langeveen 1 putte hoop uit de man-meer-situatie en zette druk op de Manderveense defensie. Al snel was het Maric Gijsbers die de aansluitingstreffer binnenschoot. De druk bleef en 15 minuten voor tijd noteerden de Langeveners de 2-2 op het scorebord. Manderveen 1 werd diep in de blessuretijd nog een keer dreigend, maar invaller Gijs Wesselink kwam niet tot afdrukken.

Na 99 minuten klonk het laatste eindsignaal. Manderveen 1 eindigt met 16 punten op plek tien en houd zo drie ploegen onder zich.