Marc Houtzager wint slotrubriek Jumping Schröder

Foto: Fototrailer

Parcoursbouwer Jos Brinkman en zijn team hadden weer een zeer mooi en selectief parcours neergezet voor de Grand Prix van Tubbergen.

Doordat een aantal zeer sterke ruiters meereden, zoals o.a. Marcus Ehning en Betram Allen, was vooral de maximale tijd die het moeilijk maakte voor de deelnemers. Totaal 13 van de 50 starts wiste de lei schoon te houden en met nul strafpunten binnen de tijd over de finish te komen.

Tijdens de barrage werd er met het mes tussen de tanden gestreden. De jonge ruiter Kevin Jochems reed een zeer sterke barrage met Faithless en leek een winnende tijd te rijden. Hij finishte in een tijd van 40.78 sec wat later genoeg was voor een vierde plaats. De sterk rijdende Duitse amazone Sophie Hinners, die het hele weekend al bijzonder sterk rijdt tijdens JST, wist met haar Vittorio 8 een mooie foutloze barrage te rijden in een tijd van 40.68 seconden.

Toende Ierse ruiter Michael G Duffy met zijn S I E C Captain Future Z. door het zand van Tubbergen galoppeerde en ook nog in een bijzonder snelle tijd van 39.76 sec finishte zonder fouten leek het erop dat voor het eerst in de geschiedenis van JST de overwinning naar het buitenland gaat. Maar toen kwam Marc Houtzager met zijn Sterrehof’s Dante die met het mes tussen zijn tanden liet zien waarom hij een van Nederlands beste ruiters is. Zeer snel en vakkundig stuurde hij zijn kwaliteitsvolle Dante door het barrage parcours in een fantastische tijd van 38.74 seconden.

Delaatste starter Yves Houtackers deed een waardige poging om de winst op te eisen, maar helaas kreeg hij met met de sympathieke Vinci De Beaufour een fout op de laatste hindernis en eindigde op een negende plaats. Hiermee was de overwinning van de Grand Prix 2019 voor niemand minder dan Marc Houtzager.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen