Vasse 1 speelt zich veilig

Het eerste elftal van SV Vasse heeft zich verzekerd van lijfsbehoud.

Op het broeierige kunstgrasveld van HVV Tubantia werd Bentelo met 2-1 verslagen. Jordy Blankenvoort was de gevierde man aan de kant van Vasse 1 met twee doelpunten. Door de winst blijven de blauw-witten ook volgend jaar actief in de vierde klasse Oost.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het vooral aftasten van beide kanten.

Vasse 1 creëerde net als Bentelo enkele mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. In de 35e minuut werd de wedstrijd toch opengebroken. Een vrije trap van de zijkant werd onfortuinlijk door Len Veelers achter de eigen doelman gekopt en Bentelo stond op voorsprong.

Vasse 1 had vlak na de tegentreffer al snel een antwoord, want amper twee minuten later maakte Jordy Blankenvoort gelijk na een goede steekpass van Sam Haarhuis.

De tweede helft was net 5 minuten oud wanneer Kenneth Schuurman zich moest strekken op een inzet vanaf de 16 meter. Toch was het Vasse 1 dat de voorsprong nam. Opnieuw was het Jordy Blankenvoort die de bal achter de lijn wist te werken, ditmaal na een voorzet vanaf de zijkant.

Vasse 1 kwam in de 73e minuut met tien man te staan, nadat Tom Wiefferink met een rode kaart het veld moest verlaten. Wat volgde waren enkele hachelijke en uiterst spannende minuten voor de goal van de Vassenaren.

Toch bleef Vasse 1 door met name de getoonde vechtlust overeind. Na 98 minuten spelen floot de scheidsrechter af.