Twee sportteams van Canisius winnen NK

Vrijdag speelden het schoolteam basketbal en het volleybalteam uit klas 3/4 van Canisius de finaleronde van de Olympic Moves, het Nederlands kampioenschap voor scholen.

In de regionale voorrondes die werden gespeeld in maart waren deze teams al de beste van hun regio. Tijdens de finaleronde op en rond sportcentrum Papendal kwamen alle regiokampioenen bijeen om te strijden om de nationale titel.

Basketbal

Het basketbalteam (de gezusters Jade en Merel Brughuis, Nienke Slot en Pien Buursen) won alle wedstrijden in de poule. In een bloedstollende finale werd een 10-11 achterstand in de laatste minuut omgebogen in een 12-11 voorsprong.

Volleybal

De volleybalsters van Canisius (Danique Lübberman, Marit Dierink, Romy Kolmschot, Sophie Koebrugge, Isabel Kraan, Anouk van Leusen, Susan Semmekort en Marte Leus) startten hun toernooi iets minder. In de poule werd stroef begonnen met een verlies tegen Emmen. Daarna werden drie overwinningen en een nederlaag geboekt.

De halve finale werd redelijk eenvoudig gewonnen. Tijdens de strijd om het goud werd direct een paar punten voorsprong gepakt, maar bij 9-6 stokte de puntenmachine tijdelijk. Het werd 10-10 en ze kwamen zelfs met 10-11 achter. De laatste twee punten waren echter voor Canisius. Bij 12-11 was de tijd om en kon ook het schoolvolleybalteam van Canisius juichen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen