Paardenconcours van topniveau in Langeveen

De Molenruiters hebben het afgelopen weekend ‘hippisch Tubbergen’ getrakteerd op een concours van hoogstaand niveau.

Er werden meer dan 900 starts geteld. Het concours in Langeveen, wat bekend staat om haar uitmuntende kwaliteit en gezelligheid, kan deze omvang aan vanwege de vele vrijwilligers die deze vereniging rijk is.

Clubvoorzitter Edmond Geers is zeer tevreden over de bodem in de uiterst ruim bemeten piste, waar steeds opnieuw een afwisselende parcoursen werd ingericht. “Wij hebben geïnvesteerd in de grasbodem en regeninstallatie en zijn daarom dit jaar beloond door de aanwezigheid van topruiters waardoor wij ervan overtuigd zijn dat het publiek heeft kunnen genieten.”

GP van Langeveen

In alle rubrieken was er sprake van een groot deelnemersveld. Zondagmiddag werd in de ZZ-rubriek gevochten om de Grote Prijs van Langeveen. Gestreden werd ook om een internationale startplek bij het CSI Twente welke weer in 2020 gaat plaatsvinden. De
honderden bezoekers zagen dat op een hoogte van 1,35 meter deze strijd werd beslist door Conor Drain met zijn paard Christo.

In de rubriek Z ging deze ruiter met zijn paard Shanroe Barney ook met de eerste prijs ervan door. In deze rubriek ging de strijd om slechts één honderdste van een seconde.

Parcoursbouwer Jack Meuleman had mooi parcours uitgedacht en de lat in Langeveen erg hoog gelegd, waardoor er sprake was van een prestatie van formaat.

Zinderende strijd

Dat de hippische sport populair is, blijkt uit de strijd welke tijdens de ponywedstrijden plaatsvond. Vanuit heel Nederland kwamen zaterdag de jonge ruiters en amazones met hun ouders naar Langeveen afgereisd. Vele geldprijzen waren te winnen en de beste combinaties kwamen zondag terug voor de zinderende finale waarin werd gestreden voor de eer, en de hoofdprijs van één minuut gratis winkelen. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Annemijn Wolters met haar pony Zidane. Zij was net een paar seconden sneller dat de nummers 2 en 3 te weten Liz Loman en Thomas Schröder.

Door het mooie weer kwamen honderden mensen naar de tent welke uitzicht bood over het chique terrein De Veldboer. De organisatie van dit regionale concours hippique kijkt terug op een erg geslaagd evenement en is alle sponsoren en vrijwilligers dankbaar voor hun bijdrage en inzet.

'

Reacties

gallery
70598
De Molenruiters hebben het afgelopen weekend ‘hippisch Tubbergen’ getrakteerd op een concours van hoogstaand niveau.
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190901/paardenconcours-van-topniveau-in-langeveen/
2019-09-01T20:11:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/09/01200140/IMG_0454.jpg
Sport